Vurderer jordskredvarsel: – Det er helt i grenseland

Fosna-Folket.no

– Det er ikke umulig at det oppjusteres til gult i morgen tidlig.

Meteorlogisk institutt har gått ut med følgende OBS-varsel for Trøndelag: «Det ventes mye nedbør fredag, lokalt 30-40 mm på 24 timer. Fredag kveld kan det komme snø over ca. 1200 m. Natt til fredag øker vinden til sørvest liten storm, fredag kveld full storm. I tillegg ventes sterke vindkast inn over land».

Værutsiktene gjør at jordskredvarslingen vurderer sterkt å heve aktsomhetsnivået fra grønt til gult.

Gult nivå: «Sannsynlighet for skred og skadeomfang: Det ventes noen jordskred og/eller sørpeskred. Enkelte store hendelser kan forekomme.Forholdsregler: Vær oppmerksom i utsatte områder. (oftest bratt terreng og langs bekker og elveløp). Hold deg oppdatert om utviklingen av været og den hydrologiske situasjonen. Forebyggende tiltak, som rensing av dreneringsveier i spesielt utsatte områder, anbefales», heter det på Varsom.no sin nettside.

Kan bli oppjustert

– Foreløpig holder vi det på grønt, men dette er noe vi vurderer fortløpende. Det er ikke umulig at det oppjusteres til gult i morgen tidlig. Det er helt i grenseland, sier Per Glad, vakthavende hydrolog ved jordskredvarlingen.

– Vi hadde en lang diskusjon i dag morges. Det er ikke en lett avgjørelse, legger han til.

Selv om aktsomhetsnivået forblir grønt, kan likevel små hendelser inntreffe.

– Vi ønsker at det skal skje så lite som mulig på grønt, men enkelte små utglidninger langs veier kan skje, avslutter Per Glad.

%d bloggere liker dette: