Vinder forsinker vindmøllene

Fosna-Folket.no

Denne uka blir det hektisk aktivitet på Monstad i Åfjord. Tungt utstyr som skal til fjells i Roan kommer fra Danmark

Den første lasten med utstyr skulle ha kommet til kais i helga, men vind og vanskelige værforhold gjorde at lasten ble forsinket.
– Det kommer bare én båt denne uka. Etter planen skal den komme onsdag, sier Fuglseth.

Kommunikasjonsansvarlig – Statkrafts utbyggingsprosjekt, Geir Fuglseth, sa før helga at lasten var ventet til Fosen i midten av uka.

– Men vær og vind bestemmer, sier han.

Etter skjema

Ifølge kommunikasjonsarbeideren er utbyggingsprogrammet er i rute i for hold til plana. Tre av de seks parkene som skal bygges er en godt i gang med å bygge. Ennå gjenstår det å skrive noen kontrakter, men under fem prosent av kontraktene er ikke tildelt ennå.

– Så langt har det blitt bygd 90 kilometer av til sammen 241 kilometer veg totalt i alle seks, opplyser Fuglseth.

Sikkerheten

Som med alt annet i dette prosjektet holdes det et øye på sikkerheten. Da Monstad kai sto ferdig til å kunne ta imot utstyr, måtte det settes opp et gjerde slik at anlegget sikres i henhold til regler for internasjonale havner.

Det som kommer er mellom annet turbinhus og blader og tårnelementer.

– Det kommer en nærmere redegjørelse om dette under folkemøtet i Kulturstua torsdag kveld, sier Fugseth.

Når den første lasten klapper til kai denne uka, vil området være stengt for alminnelig trafikk. I innskipingsperioden, som pågår til utpå høsten, vil begge portene være lukket for det meste av trafikk som ikke har med vindkraftprosjektet å gjøre. Avkjørsel fra Selnesvegen til Sjøvegen skal være stengt for all ferdsel grunnet mottak og klargjøring av vindturbiner. Det vil med andre ord ikke bli mulighet til noen gjennomkjøring. All inn- og ut-kjøring til industriområdet vil foregå vie den porten som går ut mot Monstadstranda.

Oppsamling

Gjennom utfylling av sjøen har kommunen i samarbeid med de andre brukerne sikret seg et stort oppmarsjområde der en kan ta imot og lagre store mengder av utstyret som kommer. På grunn av påska og ferieavvikling i den sammenheng blir det ingen utkjøring før i uke i uke 14.

– Utkjøringa skal starte 4. april, opplyser Fuglseth.

Montering av vindturbiner starter fortløpende når utstyret ankommer. Alt skal stå ferdig i 2020. Så langt har utbygger klart å holde seg til tidsplanen

%d bloggere liker dette: