Thore festet med kongen

Fosna-Folket.no

Thore Erling Pettersen fikk håndhilse på både Kong Harald og Dronning Sonja da de gjestet Bessaker for tre år siden. Det var duket for et nytt møte mellom kongeparet og ildsjelen under hagefesten på slottet før helga.

Pettersen var nemlig en av fosningene som var invitert til hagefesten som det vil gå gjetord om i lang tid fremover. Det ble nemlig ikke spart på noe da slottet og kongefamilien inviterte hverdagshelter fra det ganske land til hovedstaden.

-Jeg ble veldig overrasket da jeg på forsommeren fikk invitasjon til dette selskapet. Det var vel ikke større sjanse for at jeg skulle få det enn at jeg vant i lotto. Vi som var så heldige å bli inviterte var privilegerte. For dette var en fest og et arrangement jeg er glad for at jeg fikk med meg, sa Pettersen da Fosna-Folket pratet med han i etterkant av seansen på slottet.

Måtte si ja

Thore Erling Pettersen var full av lovord om det han hadde vært med på selv om han ikke fikk tatt kongen og dronningen i hånden denne gangen. Det kjente ansiktet i Bessaker som gjennom flere tiår har gjort en kjempejobb for Bjørgan-fotballen og ikke minst den årlige fiskefestivalen som trekker mange til bygda, var aldri i tvil om at han skulle takke ja til å spise sammen med kongefamilien.

-Jeg tenkte som så at du skal ha god grunn til å si nei til dette. Det var egentlig aldri aktuelt å prioritere noe annet foran Oslo-tur denne gangen. Jeg ble mektig imponert over opplegget selv om jeg i likhet med de andre hadde forventninger til at det skulle bli en flott tilstelning. Det praktfulle været var helt klart en viktig bidragsyter til at det ble en så fantastisk ramme og atmosfære, sa Thore Erling.

Flott sommerdag  

Han og de mest langveisfarende hagefestdeltakerne våknet til fantastisk vær i Oslo. Det ble en av de flotteste sommerdagene i år da kongefamilien åpnet slottet for de feststemte deltakerne som kom fra alle landets kriker og kroker. Gardemusikken møtte Pettersen og de andre på slottsplassen. På innsiden var det en pent pyntet park som ventet de pent pyntede gjestene.

-Hva var det som gjorde størst inntrykk på deg i forbindelse med hagefesten?     

-Det er ikke så lett å være konkret på det ettersom det er mange inntrykk som skal fordøyes. Men det er vanskelig å komme utenom Kong Haralds tale. Den var i mine øyne veldig bra. Han hadde et veldig bra budskap. Dersom jeg skal rangere noe foran annet så må det nesten bli talen som han holdt, sa Pettersen som også lot seg begeistre av de mange fine underholdningsinnslagene.

Spennvidde

Spennvidden på det som ble presentert på scenen var stor ettersom det var alt fra samisk musikk til Kari Bremnes og sirkus. Den gode bredden markerer at norsk kultur omfatter mye. Pettersen og de andre lokale fikk servert mat på sølvfat. Det var også spesielt for fosningene å få benke seg ned i en setting hvor statsministeren og andre kjente satt side om side med lokale hverdagshelter.

-Jeg har de siste årene hatt gleden av å reise mye rundt om i vårt vidstrakte og vakre land. Få har like mange vakre fjell, daler, fjorder, øyer og fjorder som oss. Men det er alle de fine menneskene som bor og virker i nord, sør, øst og vest som er den aller største ressursen. Norge hadde ikke vært det landet der er uten dere og alle de andre som står på for sine respektive lokalsamfunn. Jeg har også lyst til å trekke innvandrerne som er med og bidrar, sa Kong Harald da han talte til sine gjester.

%d bloggere liker dette: