– Statkraft bør selge fort og billig

Fosna-Folket.no

Ståle Gjersvold, administrerende direktør i Trønder-Energi, sier at det er en selvfølge at det statlige energiselskapet selger prosjektet billig.

– Statkraft har sagt at prosjektet er verdiløst for dem. Hvis de ikke selger billig, er det det samme som å si at de ikke vil at andre skal bygge ut.
– Vi er villig til å vurdere å være operatør på prosjektet dersom staten er med som investor, men det mest nærliggende er at en internasjonal industriell aktør kan stille med kapital, sier Gjersvold.

– Kom med beslutningen i tolvte time
Han ser ikke at Trønder-Energi er i stand til å påta seg en ansvarsrolle med den kapitalen selskapet har i dag.
Gjersvold påpeker at det finnes to eller tre aktører der ute som har kapital og evne til å løfte Fosen Vind-prosjektet, dersom de ser en lønnsomhet i prosjektet.
– Det som gjør dette krevende er at Statkraft kommer med en beslutning i tolvte time. Derfor bør de selge prosjektet fort og billig, mener direktøren i Trønder-Energi.

– Har det rimelig travelt
Planen i Fosen Vind-prosjektet har vært at utbyggingen skulle starte i begynnelsen av sommeren, forutsatt at alle eierne gjorde et ja-vedtak til utbygging.
– Vi får det rimelig travelt med å finne noen andre dersom vi skal finne andre aktører med kapital og evne til å realisere Fosen-prosjektet.
– Det er litt overraskende at Statkraft sa prosjekt var langt fra å være lønnsomt. Dersom det er tilfellet, burde Statkraft ha sett det for lenge siden, sier Gjersvold.
Statkraft har tidligere forklart på en pressekonferanse i forbindelse med offentliggjøringen av selskapets beslutning, at det ikke lot seg gjøre å komme med en konklusjon på et tidligere tidspunkt.

%d bloggere liker dette: