– Starter med fjellrensk onsdag

Fosna-Folket.no

Arbeidet med rassikringen av fylkesvei 14 i Berfjorden i Roan fortsetter onsdag. Veien er fremdeles stengt.

– Klatrerteamet ble tirsdag ferdig med boltingen av det øverste partiet. Klatrerne skal jobbe videre i morgen. Da blir det også startet med fjellrensk igjen, sier kontrollingeniør Lars Arne Lien i Statens Vegvesen.

Han tror han kan si mer om når veien kan åpnes igjen utpå dagen onsdag.

Krevende vær

Det var tirsdag forrige uke at det gikk et steinskred over fylkesvei 14 i Berfjorden i Roan. Veien ble umiddelbart stengt. Statens Vegvesen konkluderte raskt med at fjellsiden om lag hundre meter over veibanen må renskes for løsmasser. På grunn av dårlig vær, kom ikke dette arbeidet i gang før fredag. Så dukket en ny utfordring opp. Et fjellparti på toppen av fjellveggen måtte sikres med bolter for at fjellklatrerne kunne fortsette fjellrenskingen lenger ned. Lørdag ble kompressor og annet nødvendig utstyr flydd opp, og søndag startet arbeidet med å borre bolter inn i fjellet. Dette er et tidkrevende arbeid som ble ferdigstilt tirsdag.

Usikkert

Onsdag skal fjellklatrerne rappellere seg lenger nedover fjellsiden. Dersom de ikke kommer over nye områder som må boltes fast, er det ventet at selve fjellrenskingen skal gå relativt fort. I beste fall kan fylkesvei 14 åpnes for trafikk igjen sent onsdag eller torsdag, men dette er høyst usikkert.

Det er om lag 200 innbyggere som bor i den isolerte delen av Roan kommune. De har siden tirsdag forrige uke vært avhengig av båt for å komme seg til Roan sentrum.

%d bloggere liker dette: