Roan gikk for Bjørnør, Åfjord for Åfjord

Fosna-Folket.no

Roan kommunestyre vedtok torsdag formiddag Bjørnør som navn på den sammenslåtte kommunen med Åfjord. Åfjord kommunestyre vedtok Åfjord som navn.

Dermed ble det akkurat som ventet. De to kommunestyrene ble ikke enige.

Nå blir det Kommunal- og moderniseringsdepartementet som avgjør saken. Ifølge Fylkesmannen i Sør-Trøndelag vil det bli laget en egen forskrift for sammenslåingen Åfjord – Roan. Den vil trolig være klar før nyttår, og i den vil det stå hvilket navn den nye kommunen vil få.

Vil ha Roan-våpen

Ifølge Roan-ordfører Einar Eian (H) var det en relativt kort debatt i Roan kommunestyre torsdag formiddag.

Kommunestyret vedtok enstemmig at Bjørnør skal være navn på den nye kommunen som utgår fra dagens Roan og Åfjord kommuner.

Roan kommunestyre vedtok også at dagens kommunevåpen for Roan, «tre terner på blå bunn», skal være kommunevåpen for nykommunen.

Vil ha Åfjord

I Åfjord ble det brukt litt mer tid på debatten. Resultatet ble likevel akkurat som ventet. Ett klart flertall stemte for Åfjord som navn på den sammenslåtte kommunen. Det var kun Tone Bårdli (Sp) og Else Britt Humstad (H) som stemte for Bjørnør som kommunenavn.

Når det gjelder kommunevåpen, er imidlertid Åfjord enig med Roan. Et klart flertall i Åfjord stemte for å bruke dagens Roan-våpen som kommunevåpen i den nye kommunen. Kun Fremskrittspartiets representanter stemte mot dette.

Fellesnemnda

Da fellesnemnda for Åfjord og Roan behandlet navnesaken for én uke siden, gikk et knappest mulig flertall inn for Bjørnør som kommunenavn. Det var Åfjord-politiker Tone Bårdli (Sp) som vippet flertallet i Bjørnørs favør.

Vedtaket har imidlertid liten betydning ettersom det er kommunestyrene som skal avgjøre saken. Og når kommunestyrene ikke blir enige, blir det staten ved Kommunal- og moderniseringsdepartementet som får siste ord.

%d bloggere liker dette: