Regnet har gjort terrassen grønn!

«Jeg har en to år gammel terrasse som ble behandlet med terrassebeis i fjor og i år. Nå i sommer har vi plutselig blitt plaget med stygg, grønn algevekst på bordene. Hva kommer det av, og hva skal jeg gjøre for å få det bort?»

Tekst: Åshild Nyhus Tyssen/ifi.no Foto: Åshild Nyhus Tyssen/ifi.no

terrasse_alger

– Som regel er det byggetekniske årsaker når en er plaget med algevekst på terrassegulvet. Enten er det for tett mot rekkverket, slik at det ikke kommer til sollys og luft, ellers er bordene lagt for tett, slik at det blir liggende vann oppå gulvet, sier Dag Frogner Hansen ved teknisk service hos Jotun.

Husvask fjerner algene

Det grønne belegget er ikke pent, og det er ikke annet å gjøre enn å vaske det bort igjen.

– Det er ikke vanskelig å få bort, og en skrubb og Husvask vil fungere fint, anbefaler Frogner Hansen.

Ettersom det er selve konstruksjonen som er grunnen til at problemet oppstår, er det dessverre sannsynlig at algene vil komme tilbake dersom det blir fuktig nok vær.

– Det er mulig å påføre Sopp- og algedreper som en sluttbehandling. Egentlig skal dette produktet overmales, men om det er meldt fint vær noen dager, slik at produktet får ligge på uten å regne bort, vil det likevel ha en viss effekt, sier eksperten.