– Politikerne bør instruere Statkraft til å selge

Fosna-Folket.no

Ordfører i Åfjord, Vibeke Stjern (Ap), dro til Oslo for å se på mulighetene videre uten den statlige energigiganten.

Tidlig fredag morgen hadde hun et møte med olje- og energiminister Tord Lien, og om ettermiddagen møtte hun seks stortingsrepresentanter fra Trøndelag, blant annet Frank Jensen fra Høyre, Ingvild Kjerkol fra Arbeiderpartiet og Sp-politiker Marit Arnstad.

– Ikke spikeren i kista for kraftlinja
Noe av det som ble diskutert var Statnetts avgjørelse om utbygging av kraftlinja gjennom Fosen. Den endelige avgjørelsen om utbygging skal etter planen tas 18. juni.
– Vi snakket om at de kunne ha avventet avgjørelsen noe, fordi de har det ikke travelt. Alle vet at en slik kraftlinje er dyr, men det trenger ikke være spikeren i kista for den fordi, sier Stjern.
Et annet samtaleevne var at Statkrafts eierandel i Fosen Vind-prosjektet på sett og vis ligger ute for salg.
– Politikerne bør instruere Statkraft til selge prosjektet, dersom noen er interessert. Flere store aktører har vært inne i bildet under prosessen, og det kan være noen av dem vil lukte på vindkraftplanene.

– Lyn fra klar himmel
Stjern sier at flere har påpekt at Statkrafts avgjørelse om å avlyse vindkraftplanene kom som lyn fra klar himmel.
– Det gjør at man stiller seg mange spørsmål, og så har også næringsministeren kalt inn Statkraft på teppet. Det er vanskelig å forstå at Westas forsyner verden med en turbin tredjehver time, men i Norge får vi det ikke til, sier Åfjord-ordføreren.
Westas er det danskeide selskapet som ble valgt leverandør av vindturbiner i den planlagte vindkraftutbyggingen Fosen. 

%d bloggere liker dette: