– Når du ikke lenger har kontroll, er det allerede for sent

Fosna-Folket.no

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel om stor skogbrannfare. Tørr undervegetasjon og lite nedbør gjør at brannvesenet nå advarer mot bruk av åpen ild.

Det er tørt. Skogbrannindeksen for hver kommune har jeg ikke foran meg, men det er generelt tørt i hele regionen, opplyser brann-og redningssjef i Trøndelag brann-og redningstjeneste, Torbjørn Mæhlumsveen.

– Vær oppmerksom

Det har vært lite nedbør den siste tida, og det er en del undervegetasjonhenger igjen for to år tilbake, det er også dette som tidligere har brunnet, forklarer han.

– To skogbrannhelikopter står nå plassert på Værnes, så beredskapen skal være på plass. Vi henstiller folk til å bruke vettet, det er tørt i hele Trøndelagsområdet og det er viktig å være oppmerksom, sier Mæhlumsveen.

Han minner om det generelle bålforbudet og advarer mot bruk av åpen ild.

Kommer fort ut av kontroll

– Driver du med åpen ild har du ansvar for at det ikke kommer ut av kontroll, aller helst bør du la være, sier brann-og redningssjefen.

Det viktigste er å bruke sunn fornuft og tenke på hvilke situasjoner som kan oppstå om flammene skulle komme ut av kontroll.

– Det gjør det veldig fort, og når du ikke lenger har kontroll er det allerede for sent. Bruk sunn fornuft, sier Mæhlumsveen.

%d bloggere liker dette: