Nå skal skal ekteskapsformen på plass

Fosna-Folket.no

Etter alt å dømme vil Åfjord og Roan gå inn i 2020 som en og samme kommune.

For etter at et klart flertall sa ja sammenslåing under folkeavstemningen i Roan mandag, ligger alt til rette for at de kommunestyrene gjør de formelle vedtakene i trå med dette 16. juni.

– Mange punkter gjenstår

Under folkemøtet på Straum sist uke, viste Åfjord-ordfører Vibeke Stjern (Ap) til at de to kommunene har en framdriftsplan på tolv punkter for hvordan den nye kommunen skal se ut. Det er mange punkter igjen på den.

– Ja, vi er helt i starten, så mye arbeid gjenstår. Vi er bare i starten på den lista.

– Hva blir de største bøygene som må forseres – kan navnet på den nye kommunen bli det?

– Dette får vi ta skrittvis, og jeg har tro på at vi skal få til en fin løsning. Navnet tror jeg ikke blir det største problemet å bli enige om, det får vi ta når den tid kommer. Nå først får vi gjøre oss ferdige med kommunestyremøtene 16. juni, sier Vibeke Stjern.

Liker godt Bjørnør-navnet

Roan-ordfører Einar Eian (H) er enig med Vibeke Stjern om at de har en vei å gå.

– Vi har en og del momenter som skal avklares, og den jobben er det vi nå skal ta til på. At det vil dukke opp utfordringer må vi også regne med.

 – Navnet på den nye kommunen kan bli en utfodring?

– Som jeg har sagt tidligere, så er det ett av punktene jeg gjerne skulle ha sett at vi allerede hadde ei avklaring på. Personlig liker jeg godt arbeidstittelen Bjørnør kommune, men dette er av de momentene som vi må se på, sier Einar Eian.

%d bloggere liker dette: