Mann måtte hoppe i sjøen fra brennende båt

Fosna-Folket.no

Det skal ha gått bra med mannen i 70-årene, opplyser lensmannen.

Politiet mottok klokka 11.42 mandag melding om at en båt sto i brann ved Sandøya i Roan. Politiets innsatsleder på stedet, Bjørnør-lensmann Tor Flasnes, sier at mannen i 70-årene holdt på med noe på land da han så at båten sto i fyr ved kaia.
– Han prøvde å komme seg bort til pulverapparatet i båten, men det klarte han ikke på grunn av for høy varme. Han prøvde også å slokke med en vannslange, men også det ble problematisk fordi det var så høy temperatur. Han måtte bare hoppe på sjøen, sier Flasnes til Fosna-Folket.

– Kaffekoker

Det er ifølge lensmannen snakk om en fritidsbåt på 35 fot som ble totalskadd i brannen.
– Han hadde på en kaffekoker i båten, og han tenker selv at det muligens er den som har tatt fyr. Det er ingen grunn til å mistenke at det har skjedd noe «utenom det normale», forteller lensmannen, som i 12.40-tiden opplyser at det fortsatt ryker godt fra båten.

– Nedkjølt

Lensmannen sier at det skal ha gått bra med mannen, og at han har fått bistand av helsepersonell.
– Det går greit med ham. Han kom seg opp for egen hånd og opp på land. Han fikk byttet klær, og så kom det båter med varme styrhus som han kom seg inn i. Litt nedkjølt blir man selvfølgelig når man må ut i sjøen i disse temperaturene.
Ambulanse, politi og brannvesen rykket ut.
– I tillegg bidro Forsvaret med en militærbåt som hjalp til med slokkingen, så det var veldig bra.

%d bloggere liker dette: