Lensmannen: Har ikke ressurser til å etterforske

Trønder-Avisa.no

Ungdomsgjengen i Roan filmet villkjøring på offentlig veg og la ut på YouTube.

Videoen er lagt ut på YouTube, og brukt i en annonse på facebooksiden «Trøndelag motorsykkel , cross og atv kjøp og salg» tidligere i år. Kameraet festet til hjelmen til en av førerne, viser kjøring på bakhjulet, og farefull kjøring på en svingete fylkesveg.

– Burde vært straffet

Politiet har også sett videoen og ikke prioritert å sette i gang etterforskning.

– Det har med ressursene vi har til rådighet å gjøre, ikke at saken ikke er alvorlig nok. Jeg mener at spesielt den ene føreren burde vært straffet, og kanskje fått førerkortet beslaglagt, sier lensmann Tor Flasnes i Bjørnør lensmannsdistrikt – som omfatter kommunene Roan og Osen.

Store avstander

Hans vurdering er at det ville gått med for store ressurser til å etterforske saken. Flasnes er som lensmann alene politiansatt på kontoret , som tilhører Driftsenhet nord i Nord-Trøndelag politidistrikt.

– Vi vet ikke hvem som står bak, og vet av erfaring at det ikke er så lett å få vitneopplysninger. Jeg er veldig for forebyggende politiarbeid, men tror ikke det ville vært riktig prioritering å sende flere mann fra Namdalen til Roan. Bare kjøringen fra Namsos tar to timer én veg, sier Flasnes.

Norges motorsportforbund reagerer

Jostein Røsnes er varemedlem i styret til Norges Motorsport Forbund Region Midt Norge. Han sendte videoen til lensmannen i juni i år, og mener politiet burde tatt tak i saken på en annen måte.

– Det jeg reagerte mest på i filmen som ble lagt ut er at det ikke er en enkelt person som bedriver kjøring etter offentlig vei, men tydeligvis en hel gjeng. Sett i sammenheng med andre uttalelser på diverse fora om at «i Roan kjøres det der vi vil», så vil jo vi aktive stusse litt, sier Røsnes.

Han mener at forbundet han selv representerer kunne vært med på å bidra til å bringe aktiviteten innenfor lovlige former, gjerne i samarbeid med de involverte, lensmann og kommunen.

Ønsker tips

Flasnes legger til at saken ikke må tolkes som om politiet ser mellom fingrene med uaktsom kjøring.

– På videoen er det personer som det er mulig å spore gjennom en etterforskning. Får vi inn konkrete opplysninger om hvem som står bak kjøringen, er vi glade for det. Nye tips kan føre til at vi prioriterer annerledes, sier Flasnes.

Videoen på YouTube har blitt gjort privat av opplaster onsdag ettermiddag, og er ikke lenger offentlig tilgjengelig.

%d bloggere liker dette: