Kåret til landets beste på laks

Fosna-Folket.no

Georg Liasjø, opprinnelig fra Roan, er kåret til landets beste aksjeanalytiker innen sektoren laks av bladet Kapital. 26-åringen er den yngste på ti år som har fått denne tittelen av bladet. Han jobber til daglig i det norske finansselskapet ABG Sundal Collier ASA i Oslo. Selskapet har også kontorer i Danmark, Sverige, Storbritannia og Tyskland og USA.

Roan

Georg Liasjø og familien hans bodde i Roan frem til 1995. Da flyttet de til Bindalen i Nordland.

– Du er aksjeanalytiker innen laksebransjen. Hva går egentlig jobben din ut på?

– Jeg arbeider med å vurdere de ulike børsnoterte selskapene som handler med laks, blant annet Salmar og Marine Harvest. De eksisterende børsnoterte aksjeverdiene sett opp i mot forventede salgspriser, driftutgifter og så videre danner et viktig grunnlag. Ut i fra det er det min oppgave å vurdere de reelle verdiene på aksjene og hvordan de trolig vil bevege seg for de ulike selskapene, forklarer Liasjø.

Drømmejobben

George Liasjø hadde ganske tidlig en drøm om å få drive med aksjeanalyser.

– Allerede under førsteåret på Norges Handelshøyskole fattet jeg størst interesse for laksenæringen. Slik sett har jeg nå drømmejobben. Både for Roan, Fosen og Bindalen danner laksen grunnlaget viktige næringer, så dette er noe som har fulgt meg.

– Du må har truffet bra med dine analyser for å bli kåret til landets beste …

– Ja. jeg har truffet rimelig bra, men ser også at jeg på enkelte felt kunne truffet enda bedre, mener Georg Liasjø.

Oddrun Dahle, mor til Georg, og hans besteforeldre er bosatt i Rissa.

%d bloggere liker dette: