Kan slå sammen fosenkommuner

NRK.no
Fosen Regionråd ser på muligheten for en felles storkommune i Fosen.

– Jeg tror vi ser en viss endring i holdningene i kommunene. De tar regjeringen sine signal om at en strukturreform er på gang, sier daglig leder i det interkommunale selskapet Fosen Regionråd, Vidar Daltveit.

18. juni behandler Stortinget forslag til ny kommunereform. I forrige uke var formannskapene i de sju kommunene på Fosen samlet til fellesmøte i Rissa for å se på ulike alternativer og om kommuner på Fosen kan slås sammen.

Vil ha en kommune
Ett av resultatene etter møtet er at Fosen Regionråd nå starter en utredning om å slå sammen alle de sju kommunen på Fosen. Det vil i så fall si en stor kommune med 25 000 innbyggere.
– Ut ifra det som ble sagt på møtet, er jeg betinget optimist på at vi får en konstruktiv debatt på Fosen. Jeg er ganske sikker at vi ikke får se sju kommuner i Fosen i årene framover, sier Daltveit.

Han er åpen for innspill fra alle kommuner på hvordan et nytt kommunekart kan bli. Han mener likevel et alternativ stikker seg ut som det beste.

– Alternativet med en kommune er mest fremtredende å jobbe med, sier Daltveit.

Kommunene som deltar i Fosen Regionråd er Rissa, Ørland, Bjugn, Åfjord, Roan og Osen i Sør-Trøndelag og Leksvik i Nord-Trøndelag

%d bloggere liker dette: