– Kan ikke sette han på sidelinja

NRK.no
Ola Borten Moe får stor støtte på fylkesårsmøtet til Sp i Sør-Trøndelag. Flere tar til orde for at han bør fortsette som nestleder. Sp-ordføreren i Roan mener Borten Moe bør gå ut av partiledelsen.

100 delegater fra Senterpartiet i Sør-Trøndelag er samlet på fylkesårsmøtet som startet i Trondheim fredag ettermiddag.

Ola Borten Moe holdt innlegg fra talerstolen, og fikk flere ganger applaus fra delegatene.

Full støtte til Borten Moe
På talerstolen ga stortingsrepresentant Heidi Greni full støtte til Borten Moe.

– Vi har ikke råd til å sette et sånt politisk talent på sidelinja, sa Greni fredag ettermiddag.

Hun ønsker Trygve Slagsvold Vedum som ny leder i partiet.

– Han er en soleklar leder som har god kontakt med velgerne, sa Greni på fylkesårsmøtet til Sp i Sør-Trøndelag.

Vil ikke ha Borten Moe i ledelsen
Også Sp-ordfører Jan Helge Grydeland fra Roan er på fylkesårsmøtet til Sp i Sør-Trøndelag.

– Jeg er ikke enig i at Ola Borten Moe skal være med i ledelsen i partiet framover. Nå kjenner jeg ikke han personlig, men jeg føler at han ikke har opptrådt som en lagspiller i partiet, sier Grydeland til NRK.

Han tror at han utgjør et mindretall og at et flertall av dem som er samlet på fylkesårsmøtet til Sp i Sør-Trøndelag vil at Borten Moe skal fortsette i ledelsen i partiet.

– Skal partiet klare å reise seg må vi tenke på hva som er best for partiet. Det er ikke så viktig om nestlederen kommer fra Trøndelag eller andre steder i landet, sier Grydeland.

Ambisjoner
Ola Borten Moe sier han vil fokusere mye på politikk på fylkesårsmøtet til Sp i Sør-Trøndelag i helga.

– Jeg mener Sp står overfor store muligheter. Vi har fått et regjeringsprosjekt som utfordrer Sp og vårt verdigrunnlag på en lang rekke områder. Det er viktig at partiet blir slagferdig og fokuserer på politikk som er viktig for Norge. Jeg ønsker å bidra til å trekke Sp opp og fram, og forme Norge framover, sa Ola Borten Moe til NRK.

Skuldrene senket
Fylkesleder i Sp i Sør-Trøndelag, Gunn Stokke Iversen, har inntrykk av at stemningen er god i partiet.

– Partiet har gått sakte men sikkert oppover på meningsmålingene. Ledelsen har vist ydmykhet og stilt sine plasser til disposisjon. Det er lagt fram en evalueringsrapport. Alt dette har bidratt til å senke skuldrene innad i partiet, sier Stokke Iversen.

I går ble det lagt fram en meningsmåling som Norstat har laget for Vårt Land, som viste at Senterpartiet har en oppslutning på 5,9 prosent, og har gått fram med 1,6 prosentpoeng.

Lederkamp
Kampen om å bli første nestleder i Sp kan bli hard. Aftenposten skriver fredag at ni av Sps fylkeslag har sagt at de vil vrake Borten Moe som første nestleder.

– Nå må lokallag og fylkeslag først bli hørt. Det skal være konkurranse om viktige politiske verv i norsk politikk. Også om å bli første nestleder i Sp, sier Ola Borten Moe.

%d bloggere liker dette: