– Ingenting haster mer enn at innbyggerne får vann

Fosna-Folket.no

Legger ut vannboring på anbud.

23. mai slo Roan kommune alarm. Drikkevannet ved Sumstad vannverk hadde svært høye blyverdier. Siden da har det ikke vært tillatt å drikke vannet. Vannprøver har blitt tatt med jevne mellomrom siden slutten av mai. 

– Vi tar fortsatt vannprøver. Noen prøver har også vært over grenseverdien, sier Rune Knutzen, sektorleder for teknisk landbruk og miljø i Roan kommune, om de ferskeste vannprøvene.

Ut på anbud

13. august skulle Roan kommune få bistand fra en konsulent i letingen etter ny vannkilde. I formannskapet 21. august ble det bestemt at det ikke skulle hyres inn ekstern hjelp.

– Kommunen skal selv innhente et anbud / tilbud på grunnvannsboring, forteller Knutzen.

Sektorlederen forteller at det i løpet av uka skal bli mulig å komme med tilbud fra aktuelle aktører.

– Ingenting haster mer

Akkurat hvor kommunen ser for seg at det skal tas vann fra ønsker de ikke å forskuttere, men de ser for seg flere aktuelle områder. Det eneste som er sikkert er at pumpehuset, som i dag er en del av Sumstad vannverk, etter all sannsynlighet er historie.

– Vi vil aldri få det godkjent av Mattilsynet, sier Rune Knutzen.


Knutzen er klar på at denne saken er den viktigste pågående saken i Roan kommune.

– Ingenting haster mer enn at innbyggerne får vann.

– Problematisk med frost og vinter

Nå er fokus på å få en alternativ vannkilde før frosten kommer. I dag kjøres det ut en stor vanntank til Sumstad-beboerne en til to ganger i uka.

– Det blir problematisk med frost og vinter. Vi håper på en løsning før det blir knallfrost.

Dersom løsningen ikke er på plass før vinteren gjør sitt inntog, ser kommunen på muligheten for at innbyggerne må møte opp til faste tider for å få vann. Dette på grunn av at vannet i tanken vil fryse dersom det blir mange minusgrader.

%d bloggere liker dette: