Her står monstertransporten bom fast i Momyrbakken

Fosna-Folket.no

En svært tung trafo ble tirsdag kveld fraktet fra Monstad i Åfjord og mot Hofstad i Roan. Ved midnatt sto den 421 tonn tunge transporten bom fast i Momyrbakken.

– Det stemmer at den står fast. De driver og salter og strør nå. De satser på å komme videre snart, opplyste operasjonsleder Bernt Tiller ved Trøndelag politidistrikt til Fosna-Folket klokken 00.45 onsdag.
I 01.00-tida opplyste Andreas Momyr at den enorme transporten igjen hadde begynt å røre på seg. Den hadde da stått fast i minst tre timer.

– Mulig å passere

Politiet regnet i ettitda med at transporten frem til Hofstad i Roan ville være unnagjort i løpet av natt til onsdag.

– Om de mot formodning ikke klarer det, vil de trekke seg til sides slik at trafikken kan passere. Den står også slik nå at det er mulig å kjøre forbi, forklarte Tiller natt til onsdag.

Snø

Monstertransporten sto fast i over tre timer sent tirsdag kveld og natt til onsdag.

– Transporten står fast i en bakke cirka 1 kilometer sør for Momyrstua. Den har stått fast i et par timer, og den har ikke passert her ennå. Jeg tror den blir stående en stund, sa Per Helge Buttli til Fosna-Folket klokken 23.34.

Han bor like nord for Momyrstua. Buttli fortalte at det snødde en del tirsdag kveld, og at dette trolig har skapt trøbbel for trafotransporten.

Slapp forbi biler

Andreas Momyr var på vei hjem fra jobb da han traff på trafotransporten cirka klokken 22.15 tirsdag kveld. Transporten sto da fast, og åfjordingen måtte vente til cirka klokken 22.45 da det ble mulig å passere giganttransporten.

Momyr opplyste ved midnatt at transporten fortsatt sto bom fast i Momyrbakken.

Han fortalte at bakken ikke er særlig bratt, men at den er «lur» og at flere har blitt tatt på senga og blitt stående fast der på vinterføre tidligere.

Dersom transporten kommer seg videre fra Momyrbakken, skal den senere opp Loninbakkene. Her er veien enda brattere.

%d bloggere liker dette: