Fylkesvei stengt på grunn av steinras

Fosna-Folket.no

Fylkesvei 14 ved Måvika sør for Roan sentrum er stengt på grunn av et steinras.

Det melder Statens vegvesen klokken 09.40 tirsdag.

Klokka 14.00 får Fosna-Folket opplyst om ved Vegvesenet at de ventet geolog på plass. Vedkommende vil ta en vurdering av grunnen over veien, før det blir tatt en beslutning om hva som bør gjøre før veien åpnes igjen for trafikk.

– Det er snakk om store steiner. Flere hundre kilo, anslår Roger Gjessing som muligens var den første på rasstedet tirsdag morgen.

Sender entreprenør

Raset medfører at den sørlige delen av Roan kommune foreløpig er veiløs. Grendene Skjøra og Hongsand er isolert. Statens Vegvesen har sendt entreprenør til stedet. I tillegg er geolog på vei.

– Det å få ryddet veien her, er nok ikke det verste. Men vi må undersøke om det er fare for ytterligere ras. Derfor er berg- og geoteknisk seksjon i Statens Vegvesen varslet. En geolog er på vei, men det vil ta litt tid før vedkommende er på plass på rasstedet på grunn av lang reiseavstand. Det er vanskelig å si noe om når veien kan bli åpnet før geologen har gjort sine undersøkelser, sier trafikkoperatør Magnus Storrø ved Vegtrafikksentralen.

Måtte snu

Roger Gjessing jobber som taxisjåfør, og var på tur nordover mot Roan sentrum da han så at det hadde rast ut.

– Jeg måtte snu og kjøre hjem passasjeren igjen, sier han.

Bevegelse

Gjessing var på stedet i titida tirsdag morgen. Da var det fortsatt litt bevegelse oppe i berget.

– Det ryr litt småstein, forteller han.

Fosna-Folket har i lengre tid skrevet om de rasutsatte veiene i Roan. Årlig går det flere ras over fylkesveien i kommunen.

%d bloggere liker dette: