– Fornøyd med å ha passert denne milepælen

Fosna-Folket.no

Konsernsjef Ståle Gjersvold i TrønderEnergi sier det fortsatt er et stykke frem mot investeringsbeslutningen, men påpeker at han er optimist og har tro på vindkraftprosjektet på Fosen.

– Vi er veldig fornøyd med å ha passert denne milepælen, og at vi nå går videre mot en investeringsbeslutning. Det er fortsatt et stykke frem til investeringsbeslutning, men vi i TrønderEnergi har sagt at vi har tro på prosjektet, så vi er optimister.

Tirsdag morgen skriver Statkraft i en pressemelding at aktørene er blitt enige om at vindkraftplanene på til sammen 1000 MW i Midt-Norge skal detaljprosjekteres frem mot en eventuell ny investeringsbeslutning i første kvartal i 2016.

– Forbedret prosjekt

Gjersvold sier det ikke er tvil om at prosjektet er blitt forbedret siden tidlig i juni da Statkraft sa nei til å investere i planene.

– Investeringskostnadene er redusert, og det er gunstigere vindforhold i planene, så prosjektet ser mer attraktivt ut for investorene.

– Vi har fått med Harbaksfjellet i portoføljen, og det at Statnett har akspertert fordelingen av prosjektet mellom nord- og sørsiden av Trondheimsfjorden har vært avgjørende.

– Alle har strukket seg litt

Han påpeker at det er opp til hvert enkelt eierselskap å vurdere prosjektet, og understreker at også TrønderEnergi må vurdere prosjektet opp mot markedsprisene på tidspunktet at en investeringsbeslutning skal tas.

Gjersvold synes at alle aktørene har vært med på å bidra konstruktivt for å muliggjøre en realisering av vindkraftplanene på Fosen.

– Alle har strukket seg litt, og det er det som har gjort det mulig å stå der vi er i dag, sier han.

%d bloggere liker dette: