Dette mener bjugningene

Fosna-Folket.no

Åfjord + Bjugn + Roan?

Fosna-Folket stoppet tre tilfeldige bjugninger på gata for å spørre hvem de mener Bjugn bør slå seg sammen med, dagen før politikerne skal bestemme seg om de ønsker å gå videre med Åfjord.

Lena Hansen,

Botngård:

– Er du engasjert i kommunesammenslåing?

– Nei, ikke så veldig.

– Hvem synes du Bjugn bør slå seg sammen med?

– Jeg synes vi skal slå oss sammen med Åfjord. Roan behøver ikke å være med, det blir litt for langt unna for min del og jeg har ikke noe spesielt forhold til Roan. Ørlendingene er for selvopptatte, så jeg tror ikke vi kommer til å ende opp med dem. Dessuten ville vel ikke de slå seg sammen med oss heller ettersom vi er på Robek-lista. Men jeg handler mye på Brekstad, og vet at en del ørlendinger handler i Botngård også. Slik vil det være.

Anne Bugten,

Botngård:

– Er du engasjert i kommunesammenslåing?

– Nei, men jeg var veldig engasjert tidligere. Vi hadde jo to folkeavstemminger, og der stemte jeg for en sammenslåing med Ørland. Men det rant ut i sanda, og så ble det plutselig snakk om å slå seg sammen med Åfjord. Da meldte jeg meg litt ut. Det er vanskelig å engasjere seg når politikerne svirrer sånn.

– Hvem synes du Bjugn bør slå seg sammen med?

– Egentlig har jeg tenkt i det siste at man bør slå sammen flere kommuner enn bare to når man først holder på. Hvis jeg skulle valgt sammenslåingspartner hadde jeg selvfølgelig valgt Ørland, men Åfjord kunne også inngått i den kommunen. Ørland og Bjugn må stå sammen, mener jeg. Det er naturlig.

Olav Furuvik,

Botngård:

– Er du engasjert i kommunesammenslåing?

– Jeg kan ikke si at jeg er så veldig engasjert i det, men jeg er enig i at man bør slå sammen kommuner.

– Hvem synes du Bjugn bør slå seg sammen med?

– Det må bli Ørland. Vi ligger nærmest hverandre og det er korte avstander mellom de to kommunene. Dersom vi slår oss sammen med Åfjord blir det veldig lange avstander.

%d bloggere liker dette: