Denne strekningen på 13 mil bekymrer nødetatene

Fosna-Folket.no

– Hele strekningen fra Krinsvatn til Namdalseid er vanskelig, sier brannsjef.

En mann i 60-årene slapp heldig fra det da han lørdag fikk en tilhenger som hadde løsnet fra en møtende bil rett i fronten på sin egen bil. Uhellet skjedde i Norddalen på fylkesvei 715, omlag en mil nord for sentrum i Åfjord. Både brannvesen, ambulanse og politi rykket ut til ulykken.

Måtte kjøre bort

På ulykkesstedet viste det seg at ingen av nødetatene hadde mobildekning. Sverre Fjellheim, som ledet brannmannskapene som rykket ut, forteller at til og med radiosambandet manglet signal på stedet. For å få kontakt måtte nødetatene kjøre til en høyde et stykke unna stedet der mannen i 60-årene kjørte i fjellveggen etter møtet med tilhengeren.

Samtaler brytes

Brannmester Johan Uthus i Fosen brann- og redningstjeneste (FBRT) sier til fosna-folket.no at hele strekningen fra Krinsvatn i Rissa, gjennom Åfjord, Roan og Osen, og fram til Namdalseid er vanskelig. Stedvis er det mobildekning, men om man kjører så vil signalet og dermed samtaler brytes nesten ustanselig.

– Hva om noen blir fastklemt?

Politibetjent Olav Lyng rykket også ut til ulykken på fylkesvei 715 lørdag.

– Jeg fikk skyss med Fjellheim til en høyde i nærheten for å få signal, sier Lyng. Han mener det er en ting at ikke nødetatene har mulighet for å kommunisere fra ulykkessteder. Enda verre mener han det vil være om noen kjører av veien og ikke har mulighet for å ta seg ut av bilen for å varsle en ulykke. I så fall kan de bli sittende fastklemt uten mulighet til å ringe for å få hjelp.

%d bloggere liker dette: