Barn i Ecuador takker Fiskefestivalen

Fosna-Folket.no

Fiskefestivalen på Bessaker har i flere år gitt noe av overskuddet til Centro infantil Norway.

Fiskefestivalen er en av de største sommerarrangementene i Fosen.

Begynte med flaskepant

Ida Basmo Pettersen og Marie Hepsø overtok sist høst ansvaret opp mot kommende festival.

– Vi har hvert år et oppsummeringsmøte i etterkant av festivalen. Da bestemmer vi også hvor mye av overskuddet som skal gis bort til et godt formål. Det hele startet med at styret bestemte seg for å gi bort alt det som ble innsamlet i flaskepant, siden har det blitt en fast del å donere en del av overskuddet, forteller Ida Basmo Pettersen.

De siste årene har det gode formålet vært Centro infantil Norway, som driver en barnehage i byen Quito i Ecuador. Barnehagen er et prosjekt som Marte Måsvær, opprinnelig fra Bessaker, sin samboer Roberto Diaz har dratt i gang.

«Utearealet er for lite for 115 barn»

Etter 2015-festivalen ble det bestemt at barnehageprosjektet i Ecuador skulle få 15.000 kroner. Midlene har kommet godt med, og i et takkebrev blir det beskrevet hva de har gått til. Her står blant annet følgende å lese:

«Her kommer en liten nyttårshilsen fra barnehagen i Ecuador til alle på Bessaker og Fiskefestivalen. Pengene er blitt brukt til å innrede og utstyre 3.etg slik at det nå er egnet for fysisk lek og aktivitet. Utearealet er for lite for 115 barn, og deler av 3.etg er derfor gjort om til noe a la en gymsal slik at ungene har mer plass å boltre seg på. Her er det nå matter på gulvet og diverse figurer for å klatre på. Inne er det også kjølig når sola steiker for kraftig ute …»

– Artig å bidra

I tillegg til dette har pengene fra Fosen gått til at alt av stoler og bord har fått en solid reparasjon og et malingsstrøk. Det er stor slitasje på møblementet da alt er håndlagd i tre for å tilpasse bruken i barnehagen.

– Det er artig at vi kan bidra på denne måten til et godt prosjekt langt unna Bessaker, sier Ida Basmo Pettersen

%d bloggere liker dette: