55 husstander strømløse i Roan

Adressa.no
Nær 8000 strømkunder i Trøndelag har fått strømmen tilbake etter ekstremværet «Ole».

Men fortsatt er det mørkt hos 55 strømkun­de­r i Roan.

– Feilen ligger på en på en veldig utilgjen­g­elig plass, men vi har folk på stedet som jobber med saken nå, sier kommunikas­jo­ns­rådgi­ve­r Tore Wuttudal i Trønder Energi.

Han regner med at beboerne vil få tilbake strømmen i dag.

Rammet hele fylket

Totalt mistet 6600 strømkun­de­r i Sør-Trøndelag og rundt 1200 i nordfylket strømmen under «Ole»s herjinge­r.

– Hvilke områder ble hardest rammet i Sør-Trøndelag?

– Vi har hatt noen små utfall i hele fylket. Ikke bare ved kysten, men også inn i landet. Det har vært mange ulike feil. Vinden har blant annet ført til trefall, saltbelegg og jordslutnin­g­e­r, sier Wuttudal.

– Gikk det verre eller bedre enn forventet?

– Vi forberedte oss på det verste. I og med at dette var karakterise­rt som et ekstremvæ­r så tror jeg det kunne gått verre.

– Et mildt ekstremvæ­r

Nord-Trøndelag Elektrisitets­ve­rk (NTE) melder søndag morgen at 1200 kunder har fått strømmen tilbake. Det er lavere tall enn da «Hilde» og «Ivar» herjet i 2013.

– Da mistet mellom 20- og 30 000 strømmen i Nord-Trøndelag. Sammenlignet med dem var dette et mildt ekstremvæ­r. Dette ble ikke så ille som forventet, sier kommunikas­jo­ns­rådgi­ve­r Erik Dahl i NTE.

Per nå er det kun to kunder uten strøm. I natt har NTE arbeidet med å rette opp feil i høyspentnettet, men varsler om at det kan være lokale feil i lavspentnettet. Strømkun­de­r kan inn feilmeldin­g­e­r på 07402.

%d bloggere liker dette: