23 Roan-elever mister skolen sin

NRK.no

Grendeskolen i Bessaker i Roan  legges ned. Fra høsten må elevene gå på Brandsfjord skole, 15 kilometer unna.

Med et lite flertall vedtok Roan kommunestyre torsdag kveld å legge ned skolen i Bessaker. Skolen har 23 elever, fordelt på sju klassetrinn. Fra høsten av skal elevene kjøres til Brandsfjord skole.

– Tung sak

– Jeg skjønte det ble et flertall i kommunestyret, selv om det ikke ble så stort. Dette er en tung sak som har pågått i noen år, og det har tatt lang tid å få den til kommunestyret, sier Roan-ordfører Einar Eian (H) til NRK.

Dermed må skoleelevene fra Bessaker kjøre buss til Brandsfjord skole som ligger 15 kilometer unna.

– Vi sparer kanskje ikke så mange penger på dette, men det er synkende barnetall og små klasser. Jeg tror dette blir bedre på sikt, sier Eian.

Brant i 1980

Vik-Bessaker skole ble opprettet i 1957, men ble ødelagt i en brann i 1980. Den nye skolen stod klar til bruk i 1982. Men nå er det altså slutt, og mange av dem som var til stede under kommunestyremøtet torsdag kveld, var skuffet.

– Det er trist at kommunestyret ikke ville debattere saken, og satt tause under hele møtet. Vi mener det ikke finnes argumenter for å legge ned skolen, sier Venstres Hanne Skjeggestad.

– Ikke lovlig

Hun argumenterte kraftig mot nedleggelse under debatten, men vant altså ikke fram. Skjeggestad mener likevel at slaget ikke er tapt.

– Nå blir det opp til fylkesmannen å avgjøre om vedtaket er gjort på riktig måte. Jeg mener vedtaket ikke er fattet på lovlig grunnlag fordi det mangler utredninger om konsekvenser for nærmiljøet og barnas beste, sier Hanne Skjeggestad.

%d bloggere liker dette: