1 av 3 har pusset opp hytta siste år – bruker i snitt 53.000 kroner

Hytteavisen.no

– I det store og hele er det tradisjon og nøkternhet som preger kjøperne når de skal velge seg hytte. Selv om stadig flere ser seg om etter en ny stil, søker «grunnfjellet» seg fortsatt til det kjente og innarbeidede.

Det sier Tore Bjørnstad i Hyttemessen AS. Sammen med Per Levik åpner han Hyttemessens høst-event på Hellerudsletta 1. september. Stemningen i hyttemarkedet har de siste par årene vært nærmest euforisk. Hytteprodusentene har kjørt fabrikkene hva remmer og tøy kan holde. Også i bruktmarkedet har hytter vært omsatt så det griner – ofte med bud langt over prisantydning.

Bruker 53.000 på oppussingen

Selv om det bygges mye nytt, er hundretusener av hytter av eldre dato – ofte enkle med behov for rehabilitering.

– En stor del av de mer enn 450.000 fritidsboligene her til lands er av eldre dato. Generasjonsskifter og hytteeieres ønske om bedre komfort generelt, gir stor etterspørsel etter alt fra bygningsvarer til spesialiserte hytteprodukter. Og det er stor aktivitet rundt omkring. At en av tre hytteeiere har pusset opp hytta det siste året, forteller sitt. Og det blir penger av det både for kjøpere og leverandører. Prognosesenteret har kommet til at «oppusserne» bruker i gjennomsnitt nesten 53.000 kroner på prosessen, sier Levik.

….

%d bloggere liker dette: