Vil videreføre Ica-franchisene

Adressa.no

Ikke lenger bare samvirkelagene som skal drifte Coops butikker, sier Svein Fanebust.

245 av Ica-kjedens 553 butikker er franchisedrevet. De skal de fortsette å være, ønsker Coop-ledelsen, dersom Konkurransetilsynet godkjenner kjøpet

– Denne driftsformen planlegges videreført i Coop, og dette er nytt og spennende for oss, sier administrerende direktør Svein Fanebust til fagbladet Dagligvarehandelen.

Nytt for Coop

Hittil har Coop vært eneste norske dagligavreaktør fri for franchiser. Men signalene har kommet på at også samvirkelagssammenslutningen ser fordelen med «Reitan-modellen». Rema 1000 er eneste norske matkjede som rendyrker franchiseformen, der kjøpmenn gjennom egne selskap driver butikkene basert på kontrakt med Rema. For Coop blir det altså nytt.

Tredelt driftsmodell

I Coop er det nå snakk om en tredelt løsning, der samvirkelagene fortsetter å drive sine butikker, Coop Norge overtar driften av drøyt halvparten av Icas butikker og i tillegg inngår kontrakter med franchisetakere der Ica i dag har franchiser.

– Butikkdrift blir nå et av Coop Norges kjerneområder. Det som er viktig for oss, er en svært god avtale for oss som gir synergier innenfor innkjøp, støttefunksjoner, logistikk og butikkdrift, sier Fanebust til Dagligvarehandelen.

Vil videreføre Icas struktur

Hvilken form og under hvilke kjedekonsept Ica-butikkene skal drives under, er ikke avklart, ifølge Coop-sjefen. Men han mener mangfoldet i Ica, som i dag består av nærbutikker i form av Matkroken, lavpriskjeden Rimi og Ica supermarked, kan videreføres på en eller annen måte.

– I tiden fremover skal vi vurdere om Icas nåværende konsepter innlemmes i Coops kjeder, eller om de skal bestå som i dag, sier han.

%d bloggere liker dette: