Vil bli Norges største vindmøllekommune

Adressa.no

Roan og Åfjord AP har inngått en intensjonsavtale om å arbeide for en kommunesammenslåing. Vi kan bli steinrike på vindmøller, sier Unni Kristin Wiik, leder i Roan AP.

Wiik innser imidlertid at dette ikke akkurat er etter kommunalministerens oppskrift på sammenslåing, men hun ber om at forslaget likevel får en sjanse.

– Vi tar nå initiativ og så får vi se hvordan det går. En spørreundersøkelse viste at 82 prosent av Roans befolkning vil gå for sammenslåing. Vi er rett og slett for få folk til å styre oss selv, og da må vi utrede alternativene. Da er Åfjord vårt første valg, og derfor har vi innledet forhandlinger med Åfjord Ap, sier Wiik.

Steinrike

Hun er fullstendig klar over at en sammenslåing mellom de to småkommunene ikke er noe kommunalminister Jan Tore Sanners hadde sett for seg, men ber om at kommunalministeren er kreativ.

– Hvis vi blir Norges største vindmøllekommune blir vi steinrike. Vi kan bli en kommune som er på siden av alt annet. Jeg sier ikke at det er realistisk, men det hadde vært et kjempespennende prosjekt.

Kystfosna

Wiik mener Storfosna er det mest aktuelle alternativet for en storkommune. Men hun liker også andre ideer som har kommet opp den siste tiden.

– Ordføreren på Frøya har forslått Kyst-Fosna som er en sammenslåing mellom Frøya, Osen, Roan og Åfjord. Det er en sprek tanke, mener hun.

%d bloggere liker dette: