– Vi samarbeider godt

Fosna-Folket.no

Geir Berdahl i Åfjord Senterparti sitter i den felles nominasjonskomiteen for de to senterpartilagene i Roan og Åfjord. – Det er ingen uenighet bak av vi har vært så trege. Vi snakker om å slå oss sammen til høsten, sier Berdahl.

Det er ingen stridigheter som ligger bak at Senterpartilagene ikke har klart å slå seg sammen ennå.
– Vi har etablert felles nominasjonskomite og programkomite. Samarbeidet er i gang, sier Berdahl.

Seint ute

I forhold til Arbeiderpartiet og Høyre er senterpartifolket seint ute med arbeidet. I de nevnte partiene er de allerede ferdig med sammenslåinga av partilagene.

– Vi regner med å ha et vedtak på plass i høst med virkning fra 1. januar neste år, sier Berdahl. Dermed har de ett helt år på seg før de to kommunene er slått sammen.

Nominasjonsarbeidets første del er unnagjort ved at medlemmer er blitt tilskrevet med spørsmål om de stiller til valg. Med to kommuner får flere kandidater å velge mellom, noe som Berdahl ser som en fordel.

– Vi vil forsøke å få ei liste som representerer hele den nye kommunen og hvor begge kjønn er representert. Vi kommer til å ta en ringerunde seinere for å høre om folk er villige til å stille på lista. Ingen blir satt på liste uten at de vil, sier Berdahl.

 

%d bloggere liker dette: