– Vegvesenet vet jo ikke hva ei skrape er lenger

Fosna-Folket.no

Bilberger Steinar Simonsen er frustrert etter at to bergingsbiler har vært kontinuerlig i drift siden i går morges.

– Det er forbannet, Vegvesenet vet jo ikke hva ei skrape er lenger. Det bygger seg opp et tykt lag med snø på veien, som blir nedkjørt til is og fører til sporete vei, sier bilberger Steinar Simonsen i Bjugn bilberging til Fosna-Folket.

Han har arbeidsomme dager med å hjelpe personer som har havnet utfor veien med bilene sine. Fosna-Folket skrev tidligere i dag, tirsdag, om en familie på fire som hadde havnet i en grøft fylt med vann på fylkesvei 710.

– Spor utfor veien på hele strekningen

Simonsen forteller at bilbergingsselskapet har hatt to bergingsbiler i kontinuerlig drift siden klokken 8.00 i går morges til klokken 02.00 natt til i dag. Fra morgenen av har det vært nye oppdrag.

– Det har kun vært utforkjøringer. Hvis du kjører fra Bjugn til Rissa så ser du spor utfor veien på hele strekningen, sier Simonsen.

– Folk kjører ikke så fort, og det blir ikke så mye skader på bilene, men de havner utfor veien fordi det er dårlig veivedlikehold, ifølge bilbergeren.

Han mener at det også strøs for dårlig på veiene.

– Fullstendig uholdbart

I kommentarfelt på Fosna-Folkets nettsider har flere ytret sin mening om at de er vanskelige kjøreforholdene.

Bilist Bjørn-Tore Haagensli er misfornøyd med strøingen, og har sendt inn et bilde av strekningen fylkesvei 715 fra Sørjer til Kringsvatnet hvor det er glatt veibane.

– Det er fullstendig uholdbart at det er så dårlige kjøreforhold på veien så sent som klokken 10 om morgenen. Hva om det brenner eller om det skjer en ulykke, spør han.

Han får støtte av en annen bilist, Paul Anders Glad, som sier at han brukte fire timer på å kjøre fra Roan til Flakkferja i går, en tur som vanligvis tar halvparten av den tiden.

– Jeg har kjørt på Fosen i mange år, og aldri har det vært så ille som det var i går. Det var bilister sto med blinklysene på, og ikke turte å kjøre videre. Hvis alt mannskap er ute, er det noe feil med beredskapen, sier han.

– Vi gjør jobben vår

Byggeleder i Kristian Brødreskift i Statens vegvesen sier til Fosna-Folket at det har vært en periode med mye med snø, og at man derfor må regne med en periode med litt vanskelige kjørehold når det blir et så kraftig væromslag.

– Oppfordringen vår er at folk kjører etter forholdene, sier Brødreskift.

Driftsleder Ola Riseth i Mesta sier at at de har alt mannskap ute, men at de ikke klarer å være alle steder samtidig.

– Vi har registrert at det kan være ruglete enkelte steder, men vi gjør jobben vår, sier han.

Etter det han kjenner til skal kjøreforholdene være rimelig greie de fleste steder.

%d bloggere liker dette: