Utsetter vindkraftdommen på Fosen

Adressa.no

Selskapene som utreder vindparkene nådde ikke fristen 30. september.

Etter mye om og men ble Statkraft, Trønderenergi, NTE, Agder Energi og to sveitsiske investorer i sommer enige om å fortsette arbeidet med å utrede vindkraftplaner for 11–12 milliarder kroner på Fosen, Snillfjord og Hitra/Frøya.

Planen var å trekke en foreløpig konklusjon innen 30. september, og så fatte en eventuell investeringsbeslutning i første kvartal neste år.

Nå er det klart at selskapene ikke vil nå den første milepælen.

– Vi er forsinket, og har ikke kunnet trekke noen konklusjon ennå, sier Torbjørn Steen, kommunikasjonssjef i Statkraft.

 

Uvisst hvor lang tid det vil ta

Statkraft er operatør for utbyggingen, og planlegger å eie 50,1 prosent av de planlagte vindparkene. Trønderenergi tar sikte på 5–10 prosent, mens resten skal finansieres av et investeringsfond i regi av sveitsiske Credit Suisse, samt energiselskapet BKW Energie.

– Prosjektteamet har jobbet hardt med utredningene siden juni, men vi har dessverre ikke fått alle svarene vi trenger innen utløpet av september, slik vi hadde planlagt. Vi vet ikke når vi vil kunne konkludere, sier Steen.

– Kvitt røde tall

Etter det Adresseavisen har grunn til å tro, ligger tallknuserne godt an til å nå hovedmålet, som er å skape lønnsomhet i prosjektet. Det skyldes først og fremst at Statnett i sommer åpnet for en større utbygging nord for Trondheimsfjorden, der vindforholdene er bedre.

Selskapene skal også ha jobbet hardt for å få ned kostnadene på vindturbinene fra danske Vestas, som står for to tredeler av utbyggingskostnadene.

%d bloggere liker dette: