Undersøker mulig valgfusk i kommune på Fosen

Fosna-Folket.no

Det bekrefter leder av valgstyret i Roan kommune, Jan Helge Grydeland (Sp), avtroppende ordfører i kommunen. 

Onsdag mottok Fosna-Folket tips om det som kan ha vært såkalt valgfusk i Roan kommune. Tipset går ut på at én eller flere personer, som ikke ville ha kommet inn i kommunestyret uten personstemmer, skal på «organisert» vis ha blitt «styrt» opp på lista til et konkret parti for å gi den eller de plass i kommunestyret.

– Som leder i valgstyret, har du fått signaler på at det kan ha vært fusket med listene?

– Jeg har ingen grunnlag for å mene at dette ryktet medfører riktighet, men jeg kan bekrefte at vi har fått signaler på at det kan ha vært trikset med listene. Før vi tar stilling til noe i denne saken, så må jeg forhøre meg med fylkesmannen om påstandene er innenfor eller utenfor lovverket, sier Jan Helge Grydeland.

– Forhåndskumulert

– Hva konkret kan du si om ryktene du så langt har hørt?

– Det har kommet signaler på at det potensielt kan ha vært noen som har forhåndskumulert stemmesedler før valget, og gitt disse ut. Foreløpig kan jeg verken avkrefte eller bekrefte disse ryktene.

– Dersom det viser seg at påstandene er utenfor lovverket, hva skjer videre i saken da?

– Da vil jeg kalle inn valgstyret, og gå gjennom stemmesedlene og se om vi kan avkrefte eller verifisere påstandene.

– Må få undersøkt saken

– Kan det bli aktuelt med omvalg?

– Jeg har overhodet ingen grunnlag for å mene noe om dette på nåværende tidspunkt. Nå er det viktig at vi først får undersøkt saken, med mål om å finne ut om påstandene har noen form for rot i virkeligheten, og i beste fall få avsluttet saken uten at vi avdekker noen uregelmessigheter fra valget, avslutter Grydeland.

%d bloggere liker dette: