Tyskere overrasket av kraftig vind – fikk hjelp til å komme seg i land

Fosna-Folket.no

Tre tyske fiskere befant seg i en liten aluminiumsbåt sydvest for øygruppen Allmenningen i Roan da de fikk problemer på grunn av sterk vind.

Klokka 16.00 meldte Nord-Trøndelag politidistrikt at to båter med til sammen fem tyskere var savnet. Et Sea King-helikopter ble bedt om å bistå i søket etter dem.
Cirka 20 minutter senere ble det klart at den ene av de to båtene med to tyskere om bord var kommet seg i land.
– Ringte utleier

– Personene i den ene båten har hatt kontakt med utleier av båtene, og fortalt at de hadde problemer med å komme seg i land på grunn av sterk vind. Utleier ringte oss, sier Stig Rune Sagen, operasjonsleder ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Fosna-Folket.
De aktuelle båtene var 19 fots aluminiumsbåter, utleid fra Hongsand i Roan.
Klokken 18.10 opplyser Sagen at den andre båten med tre tyskere har kommet seg i land.
– Ingen er skadet, sier operasjonslederen.
Sjark på vei

Klokka 16.25 meldte politiet at Sea King at de hadde visuell kontakt med båten, og at alle tre var om bord i båten.
Sea King-helikopteret har firet ned et medlem av mannskapet i båten, mens de venter på en sjark som skal bistå båten med å komme seg i land.
– Den var en halvtimes tid unna, men nærmer seg, opplyser operasjonsleder Sagen til Fosna-Folket klokken 16.50.
Jan Lillebø, redningsleder ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge, bekrefter til Fosna-Folket at de har en redningsmann om bord i båten, som ble funnet like sydvest for øygruppen Allmenningen. Det skal være kraftig vind på stedet fredag ettermiddag.
-Personene om bord har ikke erfaring med å føre båt i så dårlig vær. Det er ikke noe annet enn været som er problemet, og de kjører nå båten rolig innover mot land, sier Lillebø.
-Det er snakk om en liten sjark, utleier sin, som blir med og følger dem innover til land, så dette skal gå greit, opplyser redningslederen.
Klokken 17.30 skriver politiet på Twitter at sjarken er på retur Hongsand med de tre tyskerne og aluminiumsbåten.
Ba om hjelp

Alle nødetatene rykket ut da meldingen om tyskerne i havsnød kom inn fredag ettermiddag klokken 16.00. Både politi og Hovedredningssentralen var i første omgang usikre på hvorfor tyskerne hadde fått problemer.
– Vi vet ikke hvorfor de er i nød. De har bedt om hjelp, og et Sea King-helikopter er nå i området hvor de skal befinne seg sammen med andre private fartøyer, sa Jan Lillebø, redningsleder ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Fosna-Folket, klokka 16.10.

%d bloggere liker dette: