Trøndelag er avhengig av denne hovedpulsåren!

Fosna-Folket.no

Stabil og sikker tilgang på kraft er en forutsetning for næringslivet, uansett hvor i landet man holder til. I 2015 er ikke dette en selvfølge i kraftnasjonen Norge.

I dag møtes styret i Statnett for å ta stilling til om man ønsker å satse på byggingen av høyspentlinja som er prosjektert fra Namdalen i nord, gjennom Fosen og videre sørover til Surnadal.

Kraftnettet i Norge kan på mange måter minne om blodårene i kroppen. I en sammenligning som dette så har Statnett ansvaret for hovedpulsårene. Som kjent kan en svikt i en hovedpulsåre være fatal. Det hjelper lite om de mindre transportårene fungerer dersom de ikke får den nødvendige forsyningen.

Fosen er i mine øyne vesentlig i framtida for næringsutvikling i Midt-Norge. Byggingen av kampflybasen er vel i gang. Vår del av landet byr på unike forutsetninger for en eventyrlig framtid innen blå sektor. Marine Harvest satser videre på Valsneset. Grøntvedt Pelagic er størst i verden på marinert sild. En rekke små og mellomstore aktører innen sjøretta næringer ligger spredt langs vår vakre kyst. Alle er helt avhengige av tilgang på kraft for å vokse videre. Politikere i Åfjord kan til og med fortelle at de har sagt nei til nyetableringer grunnet for dårlig kraftforsyning!

Samtlige ordførere i Fosen står samlet bak oppropet til Statnetts styre om å vende tommelen opp for kraftlinja. I går sendte fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) en likelydende melding til samme styre. Spørsmålet om utbygging av vindkraftkonsesjoner er heller ikke lagt dødt, etter nye utspill og initiativ de siste dagene. På bakgrunn av de ulike interessene bør valget i dag være enkelt for styreleder Kolbjørn Almlid og hans kolleger i Statnetts styre. Trøndelag er avhengig av denne hovedpulsåren!

Skjalg Ledang

Kommentator / journalist

%d bloggere liker dette: