Tord Lien ønsker sveitserne velkommen

Fosna-Folket.no

– Kommer ikke utenom vindkraft, sier olje- og energiministeren.

Olje- og energiminister Tord Lien (FrP) snakket i dag til deltakerne på næringskonferansen som arrangeres i Bygdeboksen som er under bygging som del av prosjektet Bygda 2.0 på Stokkøya. Etter å ha ankommet luftveien med helikopter gikk Lien på podiet og holdt en innlegg der han fokuserte på nødvendigheten av å satse på vindkraft i Norge.

– Vindkraft vil spille en stor rolle i det europeiske og norske kraftsystemet. De norske vindkraftressursene er bedre enn i det aller meste av Europa, sa Lien. I tillegg trakk han fram at det er stort rom i det europeiske kraftsystemet for norsk vindkraft.

Konferansier Anne Lindmo introduserte Tord Lien som «fornybar-prinsen» i Fremskrittspartiet, og sørget også for at statsråden fikk en velbrukt ullfrakk til låns for å holde varmen i det luftige konferanselokalet som fortsatt er under bygging.

Ikke uventet var statsråden opptatt av vindkraftprosjektet på Fosen som tok en uventet vending da Statkraft som den største aktøren for to uker siden sa at de ønsket å skrinlegge hele prosjektet.

– Dette prosjektet er så godt at det vekker internasjonal interesse. Om interessen kommer fra Sveits eller Kina, så er alle velkommen, uttalte Lien.

Lien kommenterte også Statnetts styrevedtak angående høyspentlinja fra Namsos til Trollheimen. Statsråden mener vedtaket innebærer at aktørene i de involverte vindkraftselskapene får bedre tid til å reetablere prosjektene.

%d bloggere liker dette: