– Tidenes festival

Fosna-Folket.no

Om lag 6000 besøkte Fiskefestivalen på Bessaker i helga.

– Jeg tror det er tidenes festival. Jeg antar at om lag 6000 besøkende var innom i løpet av helga. På festen fredag hadde vi 1500 innom, og lørdag var det 1100 festdeltakere. Dette knuser alle rekorder. Det har vært trivelig, og vi har hatt blide og fornøyde folk her, sier Ida Basmo Pettersen som sammen med Marie Hepsø har stått i spissen for årets festival i Besssaker.

Mange ble våte

Den lille bygda i Roan har 200 innbyggere, men hele 300 personer har stått på ulike komitélister.

Søndagen var preget av aktiviteter i det våte element, og publikum fikk også kjenne på å bli våt da himmelens sluser åpnet seg skikkelig i det festivalen gikk mot slutten.

Det var særlig de unge som bidro til underholdningen enten det var i himmelspretten, ta sjansen, eller å gå planken. Eller å gå stanga i et forsøk på vinne 5000 kroner ved å putte en ball opp i nettet ytterst på stanga. Ingen lyktes med det i år.

Fiskekonkurranse

Den som ville bruke penger hadde også god anledning til det. Fargerike T-skjorter, spekemat og husflidsprodukter var noe av tilbudet i martnasbodene. Mat og drikke i ulike former kunne festivalbesøkerne også nyte.

Fiskekonkurransen trakk over 200 deltakere, og mye fisk ble dratt om bord i båter og på land.

Uenig med politiet

I følge politiet var det mye fyll i forbindelse med festen lørdag kveld. Det er en påstand Pettersen ikke er enig i.

– Jeg er ikke enig i at det var mye fyll. Det var rolig med tanke på den store folkemengden som var til stede. Vi hadde god kontroll og et godt samarbeid med politiet, sier Pettersen.

– Vi er slitne

Søndag kveld var tid for å ordne opp i festivalområdet.

– Nå rydder og teller vi penger. Vi er slitne nå, men det går seg til. Vi må nok prøve å lage festival neste år også, sier Pettersen.

%d bloggere liker dette: