Strikket « klær» til utedassen

Fosna-Folket.no

Strikkeglade damer satte fargerikt preg på bygdas avtrede. 

I fjor kledde de samme damene en færing i strikketøy. I år stod utedassen for tur. Den offisielle avdukingen av prosjektet skjedde i forbindelse med fiskefestivalen på Bessaker.

God respons

– I forbindelse med at Fiskefestivalen hadde 35-årsjubileum i fjor tenkte vi at vi måtte finne på noe ekstra. Derfor ble det så vi strikket til færingen. Det fikk vi god respons på. Vi fikk også en del lapper til overs, så vi tenkte vi måtte ha et nytt prosjekt, forteller Eli H. Iversen, en av de ivrige strikkerne.

Mange har deltatt

Mye av klærne til utedassen har blitt til på strikkekafeen hun er med på.

– Vi er en gjeng damer som møtes en til to ganger i måneden på strikkekafé. Der har vi strikket til dette prosjektet. Hyttefolk har også strikket lapper som de har kommet til oss med. Vi har hatt strikketøy liggende på kroa og kafeen slik at de som ville har kunnet strikke litt. Da føler flere at de er med på prosjektet vårt, sier Iversen.

Bare damer

Hvor mye garn som har gått med, aner hun ikke. Hun anslår de har strikket om lag tolv kvadratmeter, så garnmengden er anselig.

Strikking er stort sett en kvinnebeskjeftigelse, og slik er det også på Bessaker.

– Så langt jeg vet er det bare damer som har strikket til dette prosjektet. Men vi har hatt hjelp av en kar. Det er Per Moen, og han har hjulpet oss med monteringen, forteller Iversen.

Neste år?

Om det blir et nytt strikkeprosjekt til neste fiskefestival tredje helga i juli neste år, kan hun verken bekrefte eller avkrefte.

– Vi får se. Det hadde vært veldig artig. Et slikt prosjekt skaper så godt fellesskap, sier Eli H. Iversen.

%d bloggere liker dette: