Strid om kommunenavn

Fosna-Folket.no

Varaordfører Jon Husdal (Sp) i Åfjord er blant dem som har levert sitt forslag til kommunenavn, og det er ikke alle like begeistret for.

Det nærmer seg fristen for å sende inn forslag til navn på den nye sammenslåtte kommunen bestående av dagens Roan og Åfjord. Fristen for å komme med forslag går ut den 29. september.

Husdals forslag

Varaordfører Jon Husdal foreslår Åfjord som kommunenavn og at en beholder kommunevåpenet til Roan.

Han nevner i sin begrunnelse at Å betyr bekk eller elv. Fjord sier seg selv.

«Begge dagens kommuner passer godt inn i nye Åfjord som navn på ny kommune og er beskrivende som vannet som renner mot fjorden. Altså fra fjord til fjell eller om du vil fra fjell til fjord.»

Han mener Åfjord som navn allerede i dag er godt kjent langt utover dagens kommunegrenser og har en god klang rundt om i landet.

– Åfjord som navn kjennetegnes av god økonomistyring, sterkt næringsliv og fremtidsrettet innstilling, framhever senterpartipolitikeren.

Kommunevåpenet

Om kommunevåpenet til Roan anfører varaordføreren at det både er penere og bedre enn Åfjord sitt. Med sine tre terner mener han det kan beskrive Roan, Åfjord og gamle Stokksund kommune.

– Det er også etter mitt syn beskrivende som en plass med liv og aktivitet og inviterer til trivsel og her er vi velkomne, argumenterer han videre.

Tidligere forslagsstiller, Sondre Selnes, som sjøl er fra Åfjord, er sterkt uenig.

– Umoralsk

Han viser til det innsendte forslaget og begrunnelse til nytt kommunenavn fra varaordføreren i Åfjord der han foreslår Åfjord som nytt kommunenavn.

– Jeg mener det er umoralsk av varaordfører i Åfjord å foreslå eget navn, Åfjord, som nytt kommunenavn. Det er ingen raushet, forståelse eller respekt for Roan kommune, med en slik uttalelse fra Åfjord, uttaler Selnes til Fosna-Folket.

Husdal sier i en kommentar til innsigelsen fra Selnes at det er fritt opp til enhver å komme med forslag.

– Det er ytringsfrihet for alle, sier Husdal.

%d bloggere liker dette: