– Steiki kor bra

Fosna-Folket.no

Med over halvparten av stemmene er Roan Idrettslag vinner av «Folkets tælpris». Åfjord Motorklubb kom på 2. plass. 

Torsdag 3. desember startet avstemningen som skulle avgjøre hvem som får «Folkets tælpris» på Fosen, et samarbeid mellom Sparebank1 SMN og Fosna-Folket.
Fosen Motorklubb, Leksvik Teatertrupp, Åfjord Motorklubb, Triathlongruppa i Bjugn idrettslag, Ørland MC-Motocross og Roan Idrettslag var kandidatene. Hvem som skulle stikke av med førstepremien på 50 000 kroner, ble avgjort via SMS-avstemning.
Sistnevnte idrettslag gikk opp i ledelsen fra første sekund, og så seg aldri tilbake. Dette var selvsagt noe Roan Idrettslag ikke var klar over, og de fortsatte mobiliseringen helt fram til avstemningen var over klokka 15.00 torsdag.

– Steiki kor bra!
Leder for Roan idrettslag, Marte Sneve Øverdal, har stått på og brukt mye tid på blant annet Facebook for å få folk til å stemme på idrettslaget. Det viste seg å gi valuta for innsatsen. Idrettslaget er nå 50 000 kroner rikere etter å ha håvet inn 1721 stemmer.

– Gjord vi det? Steiki kor bra!, sier Marte Sneve Øverdal når Fosna-Folket ringer for å fortelle henne nyheten
.
– Dette blir kjempe bra. Vi har mange planer, legger hun til.
– Hva skal dere bruke pengene på?
Vi skal begynne å lage hinder- og terrengløype.

– Konkurranser

Roan er ingen stor kommune, noe som bekymret Øverdal litt.
– Derfor fant vi ut at alle måtte kjøre på det vi kunne.
Hun forteller at Facebook har vært et viktig verktøy for å spre budskapet.
– Vi har hatt litt konkurranser om hvem som har stemt flest ganger. Folk har virkelig stått på og vært engasjert, skryter Øverdal.

– Steiki

Åfjord Motorklubb tok andreplassen og fikk dermed premien på 10 000 kroner. Styreleder Frank forfot ble gledelig overrasket da Fosna-Folket ringte. Motorklubben fikk 384 stemmer.

– Steiki, sei du det, det va itj verst, sa Forfot da han fikk høre at klubben vant andrepremien.

Han forteller at klubben hadde satset hardt på førsteplassen for å få råd til leiesykler til rekruttering, men at andrepremien kommer godt med til drift av banen.
– Vi kan ikke være misfornøyd med det. Vi tenkte at om vi fikk førstepremien hadde vi råd til å kjøpe inn leiesykler, andrepremien dekker jo kostnadene til det men kommer veldig godt med til utvikling av bane, drift og kurs. En kjempehyggelig nyhet, sier Forfot. ​

%d bloggere liker dette: