Snart starter vindturbin-transportene

Fosna-Folket.no

Fra april til august i år skal en rekke vindturbiner fraktes fra kaia på Monstad i Åfjord og til Roan vindpark

De store transportene vil medføre periodevise stenginger av fylkesvei 715 mellom Åfjord sentrum og Tostendalen i Roan.
– Per i dag er planen at transportene skal foregå fra klokken 18.00 og til 02.00-03.00 på natta alle dager unntatt søndager, forklarer operativ leder i Fosen-politiet Hallgeir Stjern.

Han poengterer at det kan bli endringer og at en del planlegging gjenstår.

Ser på muligheter

Det blir ikke slik at fylkesvei 715 blir stengt hele perioden fra 18.00 til 02.00 hver dag. Politiet jobber nå sammen med utbyggerne for å se på muligheter for at trafikken kan passere.

Stjern er imidlertid tydelig på at ingen kan passere selve vindturbintransporten.

– Men mellom hver transport skal vi legge opp til at trafikken kan kjøre som normalt. Så ser vi på muligheter for å korte ned ventetiden ytterligere. Det kan for eksempel være aktuelt å stanse vogntog, som skal sørover, ved Momyrstua. Så må de vente der til transporten har passert. Personbiler kan kanskje kjøre lenger sør, og muligens kjøre inn på en gårdsvei for å vente til transporten har kjørt forbi, forklarer han.

Kjøretøy som skal nordover, vil kunne kjøre bak vindturbin-transporten.

Politiet bistår

Totalt 71 vindturbiner skal fraktes opp til Roan vindpark, og det må flere transporter til for å få fraktet en turbin til topps. Politiet må også stille med patruljer som skal følge transportene.

– Vi må ha to biler og tre tjenestemenn på hver transport, forklarer operativ leder Stjern.

Allerede i mars skal en gigantisk trafo fraktes fra Monstad og til Hofstad i Roan. Deretter starter de daglige vindturbin-transportene i april.

 

%d bloggere liker dette: