Snart får to kommuner på Fosen nye dunker

Fosna-Folket.no

Informasjon er sendt ut til Roan og Osen, mens Åfjord-innbyggere har fått en brosjyre de ikke trenger.

Mellom 9.- og 11. november ble en brosjyre fra Midtre Namdal Avfallsselskap (MNA) distribuert til abonnentene deres. Brosjyren inneholder informasjon om at MNA-husstander vil få nye avfallsdunker. Dette gjelder blant annet Fosen-kommunene Osen og Roan.

Men det var også en annen kommune på Fosen som fikk denne brosjyren.

– Vi har fått noen telefoner fra innbyggere i Åfjord. Disse har fått brosjyre i posten, og har vært litt fortvilt. De lurer på om de skal få nye dunker, men det er ikke tilfelle. Det har vist seg at posten har én eller flere ruter som starter i vårt område, som også går inn i andre kommuner. Fulldistribusjonen kom dessverre ut i Åfjord også, forklarer Bård Sandnes i MNA.

Løsningsorientert

Sandnes forteller at distribusjonen stort sett har gått smertefritt.

– Det vil alltid være noen som opplever at man får dårligere plass, for enkelte har et stativ tilpasset to beholdere, men nå får kundene tre. Renovatørene som kjører ut beholderne er løsningsorienterte, så vi anbefaler abonnentene om å snakke med dem, så finner vi en løsning, sier Sandnes. Alternativt kan abonnentene ringe direkte til MNA også. Sammen finner vi en løsning.

– Når vil kundene i Osen og Roan få de nye avfallsdunkene?

– Vi har startet med utkjøring i Namsos. Det går slag i slag, men eksakt når dem kommer til Osen og Roan vet jeg ikke. Vi håper at dunkene skal være på plass før jul, men det avhenger av vær og føre. Dette gjøres på kveldstid etter renovasjonsruta.

Tre dunker

Fram til 1. oktober 2016 vil sortering og henting være som i dag.

Fra oktober 2016 blir det følgende endringer:

Ny ordning innebærer at du får en 240 liters hjulbeholder med grått lokk for restavfall. Denne vil bli tømt hver 4. uke.

Ny ordning innebærer at du vil få en 140 liters hjulbeholder med brunt lokk for matavfall. Denne vil bli tømt hver 2. uke. Matavfall skal fortsatt leveres i de grønne posene.

Ny ordning innebærer at du vil få en 140 liters hjulbeholder med blått lokk. Her legger du papir uten lim og plast. Denne vil bli tømt hver 4. uke.

Dette går fram i brosjyren som MNA har sendt ut.

%d bloggere liker dette: