Setter opp sikkerhetsnett som skal hindre steiner i å falle ned

Fosna-Folket.no

I forbindelse med fjellrenskingsarbeid stenges fylkevei 14 fram til juni måned.

På strekningen Måvika-Berfjorden i Roan kommune er arbeidet med fjellrensking satt i gang, som innebærer at det fjernes steiner og settes inn bolter på partier som trenger mer sikring.

Stenger fylkesvei

– Det blir også sikkerhetsnett som skal hindre at steiner faller ned på veien. For å få til dette må vi stenge av fylkesvei 14 en stund fremover, men vil slippe igjennom biler flere ganger om dagen, sier avdelingsdirektør Eva Solvi.

Fv 14 vil dermed være stengt fra mandag til lørdag fra 07:00 til 19:00. Søndag vil veien være åpen for trafikk. Veistengingen gjelder fra onsdag 08.02.2017, hvis været tillater fjellarbeid. Veien vil være stengt slik fram til 3.juni neste i år slik det nå ser ut.

Veien vil derimot være åpen for gjennomkjøring 08:00-08:20, 11:30-11:45, 13:35-13:50 og 15.40-16.10. Siste tidspunkt ble endret, slik at foreldre skulle få hente barna sine i SFO.

Kartlegger langsiktige løsninger 

– I tillegg til dette holder Statens vegvesen på med å kartlegge langsiktige løsninger for fjellsikring i Måvika-Berfjorden. Vi vil få en rapport i mars som vil gi oss flere svar i forhold til hva som kan gjøres. Så blir det opp til politikerne hvilke løsninger de vil prioritere, forteller Solvi.

Aleksandar Pesut er byggeleder for fjellsikringa, og sier til Fosna-Folket at det viktigste som nå gjøres er å få i gang fjellrensk.

– Det er første skritt, og det viktigste som nå gjøres er å renske området før vi skal begynne å se på langsiktige løsninger, sier han.

Dette arbeidet startet i dag, torsdag, opplyser Pesut.

%d bloggere liker dette: