Sanner mener tidspresset er løsbart for Roan, Åfjord og Bjugn

Fosna-Folket.no

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) sier til Fosna-Folket at Fylkesmannen har myndighet til å avtale tidsløp med kommunene.

– Dersom det er reell vilje til å finne løsninger i kommunene, har Fylkesmannen fullmakt til å avtale prosess med de aktuelle kommunene, skriver han i en epost til Fosna-Folket.

Bjugn fikk Ørland-nei

Mandag 30. mai sa ørlendingene nei til Bjugn, mens bjugningene sa ja til naboen i vest. Samtidig stemte roansbyggen ja til sammenslåing med Åfjord. Onsdag denne uka presenterte Fosna-Folket nyheten om at Bjugn nå ønsker å bli en del av Roan-Åfjord-sammenslåingen. Roan-ordfører Einar Eian (H) og Åfjord-ordfører Vibeke Stjern (Ap) har så langt ikke tatt noe standpunkt til frieriet.

– Flere søker nye løsninger

Kommunalminister Sanner ønsker ikke å kommentere enkeltprosesser i kommunereformen.

– Hva din kommentar til at Bjugn søker andre sammenslåingsalternativ etter at sammenslåingen med Ørland mislyktes?
– Det er ikke naturlig at jeg uttaler meg om enkeltkommuner nå, men vi ser mange eksempler på at kommuner søker nye løsninger sammen med andre i tilfeller hvor det har blitt nei i en av kommunene. Det viser at lokalpolitikerne tar lederskap og ser at de vil stå sterkere sammen med andre, svarer han når Fosna-Folket spør.

%d bloggere liker dette: