Sammendrag av nyheter om ny vindpark

Roan vindpark

I dag tidlig sendte Statkraft, TrønderEnergi og Nordic Wind Power DA ut en  pressemelding om deres vedtak om utbygging av vindparker i Midt-Norge. I denne artikkelen har vi samlet nye av det som i løpet av dagen publisert på nettaviser.

– Forslaget vil fjerne store forventede inntekter for vertskommunene

Landssammenslutninga av norske vindkraftkommuner(LNVK) hilser dette betydelige løftet og krafttaket på fornybarsatsinga i Norge velkommen. – Det som imidlertid bekymrer oss, er regjeringas høringsforslag om å endre eiendomsskatten på verk og bruk, noe som vil fjerne store forventede inntekter for vertskommunene for vindkraftverk.


Sametingsråd: – Konsekvensene vil være uholdbare for reindrifta

Sametingsråd Thomas Åhren sier at den storstilte vindkraftutbyggingen på Fosenhalvøya vil være en tragedie for den sørsamiske reindrifta i området.


– En katastrofe for vår gruppe i Sør-Fosen

Reineier Arvid Jåma er oppgitt over vindkraftutbyggingen og frykter konsekvensene det vil få for den sør-samiske reindriften på Fosen.


– Dette betyr utrolig mye for oss

Ordfører Einar Eian (H) i Roan, sier beslutningen om utbygging av vindkraft i kommunen har stor betydning.


Syltern vil ha alle jobbene

Daglig leder Øystein Syltern i Johs. J. Syltern AS sier at firmaet skal levere tilbud på alle jobbene innenfor deres fagfelt i vindkraftutbyggingen.


FLAGGET TIL TOPPS

Det er i dag blitt kjent at Fosen Vindpark blir utbygd. Dette innebærer investeringer i Roan og Fosen forøvrig i milliardklassen. Den totale utbyggingen er kostnadsberegnet til rundt 11 milliarder. Utbyggingen her i Roan utgjør ca. 25% med sine planlagte 71 nye vindmøller. I tillegg vil en slik utbygging medføre 40 – 50 faste nye arbeidsplasser til drift og vedlikehold. Dette er lagt til TrønderEnergi AS som igjen ønsker å etablere en slik base her i Roan i forbindelse med Bessakerfjellet Vindpark.


– Vindkraftutbygging ødelegger naturen

Miljøpartiet De Grønne (MDG) og Naturvernforbundet er glade for mer fornybar energi, men svært kritiske til at vindkraftutbyggingen i Midt-Norge skal «ødelegge urørt natur».


7 ting du bør vite om milliard-utbyggingen

Jaha, Europas største landbaserte vindkraftprosjekt sier du. Her er tingene du bør vite.


Tilsvarer forbruket til 170 000 husstander

Tord Lien stråler over at det blir vindkraftutbygging.


Nå blir det vindkraftutbygging på Fosen

Aktørene har fattet investeringsbeslutning om å bygge ut vindparkene på Fosen. Det betyr blant annet bygging av 209 vindturbiner på fjellene i Åfjord, Roan og Bjugn.


Her skal vindmølleparken stå

Statkraft, Trønderenergi og det europeiske selskapet Nordic Wind Power har gått sammen om å realisere Europas største landbaserte vindkraftprosjekt i Snillfjord, Hitra og på Fosen.

Selskapene svir av 1,1 milliarder Euro, eller over 10 milliarder kroner på prosjektet på til sammen 1000 MW.


Miljøvernbevegelsen uenige om vindpark

Naturvernforbundet håper utbyggingen stanses, mens Bellona kaller det en gledens dag.


– Dette mener vi om utbyggingen på Fosen

En rask runde blant folk i Åfjord sentrum morgenen for vindkraftvedtaket viser at stemninga er løftet. – Nå får ungene basseng, sier Sondre Selnes (54).


Fosen-vind ga dansk børsoppgang

Vindutbyggingen i Trøndelag har gitt danske Vestas sin største ordre noensinne, og sendte aksjen opp på Københavns-børsen tirsdag.

%d bloggere liker dette: