Roan får skolebåt

Adressa.no

Nå blir det satt inn passasjerbåt for å frakte skoleelever i Roan forbi rasstedet på Fylkesvei 14.

I dag kommer passasjerbåten til Roan. Mandag og tirsdag får skoleelevene fra Roan sentrum båtskyss forbi rasstedet til barne- og ungdomsskolen på Hongsand. I dag er de omlag 20 elevene hjemme fra skolen fordi de ikke har transport.

Til nå har elevene vært fraktet i en lokal fiskebåt. Dette satte inspeksjonsavdelingen i Sjøfartsdirektoratet en stopper for torsdag.

De krevde et fartøy som er sertifisert for passasjertransport. Det kommer nå.

Veien åpner fredag

Etter at steinraset gikk tirsdag i sist uke, har veien vært stengt. Nå åpner veien igjen i ettermiddag, men kommunen ønsker å fortsette med skolebåt som erstatning for skolebussen.

Raset har skremt foreldrene, og flere har sagt til Adresseavisen at de kommer til å nekte å sende barna med skolebuss også etter at veien er åpnet. 

– Jeg har full forståelse for at foreldrene ikke ønsker å sende barna sine med skolebuss forbi den rasutsatte strekning. Jeg er en av dem, sier Eian som har en datter på skolen sør for rasstedet.

Vil ha båt også etter jul

I første omgang blir det båtskyss med sertifisert passasjerbåt mandag og tirsdag. Deretter er det juleferie. Roanordfører Einar Eian sier de må diskutere med fylkeskommunen om hvem som skal betale for passasjerbåten for disse dagene.

– Vi vet ikke hva som skjer etter jul, men vi må i dialog med fylkeskommunen om fortsatt båtskyss. Vi jobber for det, sier Eian.

%d bloggere liker dette: