Regjeringen fjerner avgift på båtmotorer

adressa.no

Regjeringen fjerner avgiften på båtmotorer for fritidsbåter. Målet er å få flere til å investere i drivstoffgjerrige nye motorer.

Avgiften gjelder motorer til fritidsbåter med minst 9 hestekrefter (hk). Den har i 2014 ligget på 161,50 kroner per hk. I revidert nasjonalbudsjett går regjeringen inn for å fjerne avgiften fra 1. juli i år.

– Jeg tror det vil være kjærkomment for båteierne å få et bortfall av denne avgiften ved oppstarten av båtsesongen, sier finansminister Siv Jensen (Frp) til NTB.

Grepet vil bety om lag 90 millioner kroner i tapte inntekter for staten i løpet av året, ifølge Finansdepartementets tall. Men avgiften har også bydd på mange klagesaker og mye hodebry for det som for statens del er «en relativt liten inntekt», ifølge Jensen.

– Vi vil rydde opp i unødvendige og kompliserte avgifter som det er vanskelig å kreve inn, sier hun.

Samtidig håper hun at tiltaket vil få flere til å investere i nye båtmotorer som bruker mindre drivstoff, og som dermed forurenser mindre.

Forhandlere som har motorer på lager, vil få refundert avgiften de allerede har betalt.

Formålet med avgiften har vært å få folk til å velge vekk store motorer som gir mye støy og stor fart. Men Jensen er ikke bekymret for at folk nå skal begynne å kjøpe unødvendig store motorer.

– Jeg er ikke så opptatt av å regulere folk i detalj, sier hun.

%d bloggere liker dette: