Rassikring skal opp som tema i fylkesutvalget

Fosna-Folket.no

– Man kan få lyst til å gi opp, men det må man ikke, sier fylkesvaraordføreren.

17. februar gikk det siste raset i Roan kommune av en viss størrelse. Da raste steiner ned på veien i Hellfjorden på fylkesvei 14. Etter at Statens vegvesens geolog gjorde undersøkelser, ble det besluttet at det ikke skulle gjøres en rensking i fjellsiden. Anbefalingen fra Vegvesenet er at det gjennomføres en større kartlegging til våren.

– Utrygghet

Fylkesvaraordfører Arne Braut (Sp) i Sør-Trøndelag skal under fylkesutvalget 10. mars ta opp rasproblematikken i Roan. Han vil be om å få en orientering omkring status og mulig fremdrift i arbeidet med rassikring.

– Rassituasjonen i Roan er godt kjent gjennom hendelsene som har vært i flere år. Vi har fått henvendelser fra politisk ledelse i Roan, som forteller om utrygghet i forhold til hva som skjer framover, sier Braut.

– Det er bra at man står på lokalt, og at kommunen ikke gir opp. Man kan få lyst til å gi opp, men det må man ikke, legger Braut til.

– Problematisk og vanskelig

Brauts agenda med å ta opp temaet under fylkesutvalget, er å få satt rassituasjonen i Roan på dagsorden.

– Alle skjønner og ser hvor problematisk og vanskelig dette er. Vi vet også at det dessverre ikke bare er i Roan at det er fare for ras, men det er ikke noen trøst for de det angår. Det er naturlig at folket i Roan står på. Vi må sørge for å få tiltak som gjør at man kan ferdes så trygt som over hodet mulig. Vi må finne langsiktige løsninger, mener fylkesvaraordføreren.

– Et problem

Hellfjorden er ikke er på rassikringsplanen, men det er Berfjorden.

– Det er et problem, og vi må prøve å se dette i sammenheng.

– For vårt vedkommende må vi få opp dette som et prioritert prosjekt, og få det inn på rassikringsplanen. Når det kan skje, vil jeg ikke ha noen mening om, men vi kan love at vi skal sette dagsorden, for få det på en prioriteringsliste. Det er ikke noen tvil om at prosjektet er ønsket. Det er tross alt den eneste veien inn til Roan, sier Braut.

%d bloggere liker dette: