Portoen ble for dyr – kjører til Oslo med 100 våpen

Fosna-Folket.no
Om ikke lenge legger lensmannen i Bjørnør ut på langtur. I bagasjen har han 100 våpen som skal til destruksjon hos KRIPOS.

Det er et strengt regime for makulering av våpen her til lands. Alle våpen som skal destrueres må demonteres i to deler, og sendes til KRIPOS i Oslo i hver sin spesialpakke. På lensmannskontoret i Bjørnør er våpen fra hele den nordre delen av Nord-Trøndelag samlet inn. For å spare rundt 50.000 kroner i porto velger lensmann Tor Flasnes å ta osloturen selv.

Sjekkes mot dødsfall

– Våpenregisteret sjekkes jevnlig mot listen over dødsfall. Det fører til mange hjemmebesøk for å samle inn våpen, eller for å få eventuelle arvinger til å registrere seg som nye eiere. I løpet av et års tid samles det inn en anselig mengde våpen til destruksjon, sier lensmann Flasnes.

Ikke i bruk

Politiet har også et mål om å samle inn alle uregistrerte våpen som ligger hjemme hos folk. Derfor oppfordres folk til å levere inn våpen og våpendeler som ikke er i bruk, eller eventuelt registrere seg som eiere av våpnene de har i huset.

– Det er svært viktig at vi har oversikt over hvilke våpen som er i sirkulasjon. Bare på den måten kan vi finne ut hvilket våpen en kule er avfyrt fra i en eventuell etterforskning, forklarer lensmann Tor Flasnes.

%d bloggere liker dette: