Osen åpen om forhandlinger

Fosna-Folket.no

Det er ikke gjort noe formelt frieri, men vi er åpne for å gå i forhandlinger med Roan om Bessaker, sier Osen-ordfører John Einar Høvik.

– Er det riktig at Osen nå har meldt sin interesse for Roan?

– Ryktet denne gangen stemmer nok, men vi føler at det er de (Roan) som må ta tak i dette videre. Vi opprettholder vårt ønske om å stå alene, men er åpne for å gå i forhandlinger med Roan om Bessaker, sier Osen-ordfører John Einar Høvik (Ap).

15-2

Som Fosna-Folket tidligere har omtalt, ble grensejusteringen for gårdsnumrene 39-44 fremmet som et ønske i et brev til Fylkesmannen i Sør-Trøndelag i februar i år, og var fulgt av en stor underskriftsliste fra folk i norddelen av Roan.

Rådmannen innstilte på å avvise innbyggerinitiativet, Da det kom til avstemning i forhold til rådmannens innstilling, var det kun Venstres nevnte to representanter som stemte imot rådmannens innstilling. Dermed ble det 15 stemmer for å avvise initiativet om ei grensejustering, og Vik og Bessaker forblir en del av Roan som nå.

Innbyggerinitiativ

Det er innbyggerinitiativet fra innbyggerne i Vik/Bessaker som er den drivende årsaken til interessen, forklarer ordføreren.

Høvik informerer om at det ikke er gjort noe formelt frieri til Roan fra Osen sin side, og mener at prosessen videre må være opp til Roan.

-Vi er åpne for forhandlinger med Roan om Bessaker, men de er vel mer opptatt av Bjugn, nå, legger han til.

Selv om Osen ønsker å stå alene, er kommunen avhengig av samarbeid med andre kommuner for enkelte tjenester, forklarer Høvik, og gir uttrykk for at han ikke er særlig fornøyd med den nye politireformen.

– Osen flyttes plutselig til Fosen, men vi vil kjempe vår kamp om å få høre til Namsos. Beredskapen kommer til å bli dårligere, og det er helt ”høl i hue” å ha tre-fire mil lengre til nærmeste tjenestested. Jeg føler at vi ser en del tendenser til at de styrer det som de selv vil, sier ordføreren.

Tror ikke på én felles kommune

– Både Åfjord og Roan kommuner har jo i dag sagt ja til hverandre, og Åfjord har også sagt ja til Bjugn. Kan du se for deg en felles kommune bestående av Osen, Roan, Åfjord og Bjugn?

– Nei, egentlig ikke. Det vi er spente på nå, er om Fylkesmannen bruker tvang og slår sammen kommuner. Det kan jo hende at andre prosesser blir satt i gang nå,men jeg føler at vi bruker for mye tid og krefter på det som går på lokalisering av kommunesenter, sier Høvik.

– Når ikke Ørland og Bjugn greier å bli enige, så blir det nok ikke lettere med flere store maktsentrum. Det er jo det vi er redde for også, vi vet jo etter hvert hvor kjøttvekta ligger, sier Høvik. 

%d bloggere liker dette: