Om vi mister jobben eller skilles – Kari og Ola selger ikke hytta!

Hytteavisen.no

Nær sagt uansett hvor dårlig det står til økonomisk: Vi kvitter oss ikke med hytta. Hytteeierne elsker hytta si mer enn noe annet, viser en undersøkelse gjort av Hytteliv og Ipsos.

I et tenkt scenario der husstandsinntekten blir halvert på grunn av arbeidsløshet, sykdom eller skilsmisse, svarer nesten 8 av 10 at de likevel ikke ville vurdert å selge (76 %).

– Dette understreker hvor viktig hytta er for oss nordmenn, sier Hyttelivs redaktør Mette Karlsrud Stene-Johansen.

– I vår daglige kontakt med lesere ser vi igjen og igjen hvor høyt de setter hytta, og opplevelsene de har der. Familiesamvær, og følelsen av å ha et eget fristed, er nok noe av det som gjør kjærligheten til hytta ekstra sterk, forteller redaktøren.

Liten forskjell stor-liten

Undersøkelsen viser at det er en liten forskjell mellom de med stor og liten hytte.

– De med hytte under 50 kvm er noe mer oppsatt på å beholde hytta enn de med større hytter.

– Det er et tydelig skille i forhold til inntekt. Blant de med husstandsinntekt på over 500.000 kroner er det klart større intensjon om å beholde hytta enn blant de med lavere inntekt.

– Det er også interessant at det er geografiske forskjeller. Personer i Midt-Norge (Trøndelag) er klart mest oppsatt på å beholde hytta tross nedgangstider. (89% angir det som ikke sannsynlig å selge for å kompensere for inntektstapet).

%d bloggere liker dette: