Om staten frister med gulrøtter, er hun positiv

Fosna-Folket.no
Åfjord-ordføreren er positiv til en sammenslåing med Roan, men da må det skje raskt.

Roan Arbeiderparti er klar for å gå inn i forhandlinger om kommunesammenslåing med Åfjord, skriver Ap-leder i Roan Unni Kristin Wiik i en e-post til Fosna-Folket.

– Vi tar nå initiativ og så får vi se hvordan det går. En spørreundersøkelse viste at 82 prosent av Roans befolkning vil gå for sammenslåing. Vi er rett og slett for få folk til å styre oss selv, og da må vi utrede alternativene. Da er Åfjord vårt første valg, og derfor har vi innledet forhandlinger med Åfjord Ap, sier Wiik til adressa.no, som først omtalte saken.

– Bra initiativ

Åfjord-ordfører Vibeke Stjern (Ap), sier til Fosna-Folket at det ikke er snakk om en skriftlig avtale, men at partiene har snakket sammen.

– Jeg synes det er et bra initiativ fra Roan Arbeiderparti. De er villige til å ta grep og lytte til Roan-innbyggerne som vil slå seg sammen med Åfjord, sier Stjern.

Likevel er Stjern klar på at dette på ingen måte er noe som eventuelt skal skje på bekostning av overordnet kommunereform.

– En sammenslåing mellom Roan og Åfjord vil måtte bli et «hurtigtog», der ressurser fra staten til prosess og gjennomføring er en forutsetning. Muligheter for gulrøtter som eksempelvis midler til infrastruktur og sletting av gjeld bør også staten se på om denne saken skal gå videre.

– Blir for små

Åfjord Ap forteller at dersom dette skal bli en realitet, så kommer det til å gå parallelt med overordnet kommunestruktur. Ordføreren påpeker at partiet er tydelig på at hovedfokuset på kommunestrukturarbeidet ikke er basert på mulige inntekter fra vindkraft. En rik kommune er ikke ensbetydende med en kommune preget av vekst og utvikling, mener hun.

– Jeg tror Roan og Åfjord blir for små i den store kommunestruktursammenhengen, men hvis Roan ønsker det, så er vi her, sier Vibeke Stjern.

%d bloggere liker dette: